150 JAAR SCHOUWBURG LEUVEN

Feestprogramma * Mediterraan decor * Uniek fotomoment

3 september 1867: de operaversie van Shakespeares Romeo en Julia speelt als allereerste voorstelling in de dan gloednieuwe Leuvense Schouwburg. 23 en 24 september 2017: cultuurcentrum 30CC viert de 150ste verjaardag van zijn iconische gebouw met een groots en gratis volksfeest! Bij dit feest hoort uiteraard een passend decor. Samen met de Leuvense groendienst wordt nu al gestart met de aanleg van een pop-up groene tuin aan de Schouwburg. De eerste en metershoge inkleding gebeurt op donderdag 22 juni, om 16.00 uur. Mis dit unieke moment niet!

Cultuurschepen Denise Vandevoort schetst u volgende week graag het programma van het verjaardagsfeest. En ze doet dat meteen met een eyecatcher van formaat.

Donderdagmiddag zal de groendienst immers vier reusachtige henneppalmen (Trachycarpus fortunei) voor de gevel van de Schouwburg plaatsen. Deze indrukwekkende bomen - het grootste exemplaar meet maar liefst 7 meter - vormen de eerste aanzet van de mediterrane tuin vanwaaruit je het feestweekend in september kan bijwonen.

De bomen vertrekken rond 14.30 uur (onder politiebegeleiding) op hun tocht van de Kruidtuin naar de Schouwburg. Zij worden om 16.00 uur ter plaatse geïnstalleerd.

Aansluitend onthult schepen Vandevoort het campagnebeeld en schetst zij u het volledige feestprogramma

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Veerle Vanschoelant

coördinator feestprogramma 150 jaar Schouwburg, 30CC

Joeri Steeno

landschapsarchitect, afdeling groenbeheer stad Leuven

Koen Adams

artistiek coördinator 30CC, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

[email protected]

www.30cc.be