30CC & DOCVILLE presenteren Louis Theroux!

boekpresentatie & avant-première / 15 november

Louis Theroux komt naar Leuven voor een dubbele afspraak. In 'Op de middag met Louis Theroux' stelt hij zijn nieuwste boek 'Geen taboe voor Theroux. Zijn persoonlijke memoires' voor. In de namiddag geeft hij een inleiding (Q&A) bij de avant-première van zijn nieuwste film 'Selling Sex'.

Louis Theroux begon zijn carrière bij Michael Moore’s TV Nation. Naast zijn series over extreme subculturen in de VS en specials over Britse beroemdheden maakte hij de film 'My Scientology Movie'. Theroux won voor zijn werk onder andere twee Bafta Awards en de RTS Award. Eerder verscheen van hem het boek 'Reizen door subculturen van Amerika'.

Het is de derde keer dat Theroux Leuven bezoekt. Hij was centrale gast op 'DOCVILLE 2012' en nadien nogmaals in 2016, toen hij in Leuven de Belgische première van zijn bioscoopdocu 'My Scientology Movie' kwam presenteren. 

BOEKPRESENTATIE

Zijn nieuwste boek 'Geen taboe voor Theroux. Zijn persoonlijke memoires' (Ambo Anthos) is vintage Theroux: vol droge observaties, bijzondere ontmoetingen en zelfspot, maar tegelijkertijd begripvol en eerlijk.

Op aanstekelijke wijze neemt Theroux je mee op reis door zijn onverwacht succesvolle carrière, van BBC tot zijn prijswinnende documentaires. Hij beschrijft zijn vele ontmoetingen met de meest extreme subculturen, van racistische milities in de VS, professionele worstelaars, en de gevaarlijke gangs in Johannesburg tot zeer zware drinkers in Londen. Een must read voor alle Theroux fans!

FILM

Later in de namiddag geeft hij ook een inleiding (Q&A) bij de avant-première van zijn nieuwste film 'Selling Sex' in Cinema ZED, in samenwerking met CANVAS. Deze afspraak is inmiddels volledig uitverkocht!

Na heel wat projecten in de VS keert Theroux terug naar Europa op zoek naar de mensen achter de online seksindustrie, een economie die de laatste jaren enorm is gegroeid. Ver weg van groezelige bordelen verdienen vrouwen en mannen een serieuze som bij, vanuit de veilige uitvalsbasis van hun eigen huis. Maar wat doet dat met je? Blijft een sekseconomie altijd een vorm van uitbuiting? Of kan het net een job zijn als een andere, waarvoor mensen volledig zelf kiezen? Theroux spreekt met drie erg verschillende vrouwen die elk via hun eigen pad in deze job zijn terechtgekomen.

PRAKTISCH

  • 13.30 uur: boekpresentatie (in het Engels) + signeersessie ​
    in 30CC/Minnepoort / € 10 - tickets via 30CC
  • 16.30 uur: introductie (30') + film 'Selling Sex' (60') ​
    in Cinema ZED Vesalius / UITVERKOCHT!

een samenwerking van 30CC, DOCVILLE, Uitgeverij Ambo Anthos, Leuven Leest en CANVASPERSCONTACTEN & INTERVIEWS
Christine Van Steerteghem (Ambo/Anthos)
T: 03 355 28 44 - 0486 66 54 12 / E:
c.vansteerteghem@vbku.be

LITERATUURPROGRAMMA 30CC
Danny Theuwis
T: 016 27 42 53 - 0484 94 69 80 / E:
danny.theuwis@leuven.be

DOCVILLE
Johan Van Schaeren
T: 016 67 92 48 / E:
johan@fonk.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be