30CC annuleert Leuven Jazz en alle events

verstrengde actie tegen coronaverspreiding / alvast tot en met 31 maart

Om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk af te remmen, neemt Stad Leuven bijkomende maatregelen. Ook cultuurcentrum 30CC sluit vanaf vanavond 17 uur zijn deuren en annuleert alle geplande evenementen tot en met 31 maart. Dit betekent onder meer dat ook het geplande Leuven Jazz festival niet doorgaat. Met deze maatregel willen we de kwetsbaarste doelgroepen in de samenleving beschermen.

Denise Vandevoort, schepen van cultuur stad Leuven:
"Het moment is gekomen om meer verregaande maatregelen te nemen om de snelle verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit is belangrijk voor mensen met een zwakke gezondheid en oudere mensen. Het is ook noodzakelijk om onze zorgvoorzieningen, zoals ziekenhuizen, huisartsen… niet te overbelasten. Dit is een verantwoordelijkheid van iedereen en het is aan het beleid om de belangrijkste maatregelen te nemen en een duidelijk kader te scheppen."

Koen Adams, algemeen coördinator 30CC:
"Als cultuurorganisatie neemt 30CC de impact van het coronavirus op de volksgezondheid zeer ernstig. Omdat de bezoekers voor een lange tijd, dicht bij elkaar, in een gesloten ruimte zitten, is er een reëel risico op besmetting. Als cultuurhuis werken we voor een zeer ruim publiek, met bijzondere aandacht voor kwetsbare doelgroepen. Het is cruciaal dat we preventief handelen en hen niet nodeloos blootstellen aan de mogelijke gevaren van het virus. De beslissing tot annuleren is niet evident, maar volgens ons de enige verantwoordelijke beslissing om de piek in de coronabesmettingen tegen te gaan. We hopen daarbij op het begrip van onze vele toeschouwers."

De beslissing geldt alvast tot en met dinsdag 31 maart 2020, voor alle events van 30CC en voor alle gastactiviteiten in de zalen van 30CC. Onder meer het Leuven Jazz festival, dat gepland was van donderdag 19 tot en met zondag 29 maart, wordt dus volledig geannuleerd.

30CC bekijkt per activiteit welke oplossing er geboden kan worden: terugbetaling van de tickets of een verplaatsing van het evenement. Iedere tickethouder zal hierover persoonlijk geïnformeerd worden en hoeft zelf geen actie te ondernemen.

30CC blijft ook steeds in nauw contact met de Stad Leuven en de hogere overheden.
Indien de periode verlengd wordt, zal dit ook tijdig aan de betrokken toeschouwers gemeld worden.

 

PERSCONTACTEN

Denise Vandevoort
schepen van cultuur stad Leuven
T: 016 27 41 31
E: denise.vandevoort@leuven.be

Koen Adams
algemeen coördinator 30CC
T: 016 27 42 61 - 0475 77 55 61
E: koen.adams@leuven.be

Meer info over het coronavirus en de maatregelen van Stad Leuven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be