30CC gaat weer live

Na ruim zeven maanden lockdown verwelkomt 30CC opnieuw een live publiek, met een programma in openlucht. Vanaf 19 mei brengt het Leuvens cultuurcentrum theater, jazz en circus op verschillende buitenlocaties: de tuin en het dakterras van M Leuven, de tuin van de Gele Villa en de parking van Hangar 3020 in Herent.

“Hier hebben we ontzettend lang naar uitgekeken”, vertelt Leuvens cultuurschepen Denise Vandevoort. “De voorbije maanden heeft ons stedelijk cultuurhuis volop ingezet op residenties van artiesten en een gevarieerd digitaal aanbod, maar daarbij misten we toch het contact met ons publiek. We zijn dan ook erg blij dat we hen opnieuw mogen ontvangen. Zoals steeds, zullen we daarbij alle veiligheidsvoorschriften volgen om iedereen een ontspannende en veilige beleving te garanderen.”

Theater en circus

Op 19 mei brengt Jaouad Alloul op het dakterras van M Leuven ‘De Meisje’, een intense en aangrijpende monoloog over zelfaanvaarding, familie, liefde en vergiffenis. Circuscompagnie Be Flat gaat op 22 mei op zoek naar ademruimte na een jaar leven in bubbels: ze brengen de familievoorstelling ‘Bubble You’ in de tuin van De Gele Villa met veel muziek, acrobatie en een decor dat blijft verrassen.

 

Leuven Jazz

Na een digitaal programma in maart en april treedt ‘Leuven Jazz’ in mei naar buiten met vier liveconcerten. Op 19 mei stelt het An Pierlé Quartet hun eerste album ‘Wiga Waga’ voor, een opvallende melange van jazz, pop en cabaret. Ze spelen outdoor aan Hangar 3020, in samenwerking met GC De Wildeman. ​
De drie andere concerten kan je in de binnentuin van museum M bijwonen. Op 23 mei serveert het jonge Brusselse kwartet Tukan, winnaar van ‘Concours Circuit’, je een mix van jazz, funk, electro en fusion. Op zondag 30 mei staan er twee concerten gepland. In de ochtend combineert Indré Jurgelevičiūté het rustige minimalisme van de Litouwse folklore met een wervelwind van nieuwe ideeën. Later die dag krijg je jazz met een rock-’n-roll attitude van het Gentse trio Steiger. Ook zij stellen hun gloednieuwe plaat voor.

 

Meer op komst!

Dit meiprogramma is hopelijk het opstapje naar veel meer voorstellingen, ook indoor. Zodra de voorschriften voor indoorvoorstellingen duidelijk zijn, lanceert 30CC het programma voor juni. Vermoedelijk is dat rond 20 mei.

 

De ticketverkoop start op vrijdag 7 mei om 12u via www.30CC.be en via de tickettelefoon 016 300 900.

 

Programma

19 mei: MartHa!tentatief & Jaouad Alloul - De Meisje | Dakterras M Leuven

19 mei: An Pierle Quartet | Parking Hangar 3020 (Herent)

22 mei: Cie Be Flat - Bubble You | Tuin Villa aan de Aa

23 mei: Tukan | Binnentuin M Leuven

30 mei: Indré Jurgelevičiūté | Binnentuin M Leuven

30 mei: Steiger |Binnentuin M Leuven

 

Beeld

 

Contact

Danny Theuwis

Danny Theuwis

programma in concert, literatuur & Leuven Jazz, 30CC
Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be