30CC brengt theater naar kinderziekenhuis UZ Leuven

30CC brengt theater naar kinderziekenhuis UZ Leuven

Leuven, 3 januari - Op woensdag 5 januari speelt theatergezelschap Tal en Thee de familievoorstelling ‘WARS’ in 30CC Leuven. Dankzij de samenwerking tussen vier cultuurhuizen en vzw Cultuurconnect kunnen ook de kinderen in een tiental Vlaamse zorginstellingen via livestream genieten van dit figurentheater.

Het theatergezelschap Tal en Thee speelt woensdag de voorstelling ‘WARS’ in de uitverkochte Schouwburg van het Leuvense cultuurcentrum 30CC. Deze ontroerende familievoorstelling komt via livestream binnen in de kamers van kinderen in het kinderziekenhuis van UZ Leuven en negen andere kinderziekenhuizen en zorginstellingen voor mensen met een beperking.

“Bij 30CC vinden we het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan onze programmatie. Daarom zetten we samen met vzw Cultuurconnect al een tijdje in op livestreaming naar verschillende zorginstellingen, zoals woonzorgcentra en het kinderziekenhuis UZ Leuven”, aldus Leuvens cultuurschepen Denise Vandevoort.

Naar een theatervoorstelling gaan, is voor deze kinderen en voor mensen met een beperking niet altijd vanzelfsprekend. Het is voor hen vaak onmogelijk om zich te verplaatsen naar een theaterzaal. In tijden van beperkt bezoek en andere coronamaatregelen is zo’n voorstelling via livestream dus een welgekomen afleiding.  

‘WARS’ van Tal en Thee

'WARS' speelt zich af tegen de achtergrond van een bruisende grootstad, waar de bonkige man Wars in de haven woont. Hij is een eigenzinnige kraandrijver en woont samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan. De kleine Luttel beweegt zich vrij door dit ruwe, onbehouwen stukje stad en keert elke avond huiswaarts met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes. Tot ze op een dag iets vindt dat niet in haar jaszak past en beweegt: een wezentje dat ze niet meteen kan thuisbrengen.
Live muziek, zang, poppenspel en animatiefilm verwoorden, verbeelden en verklanken deze gloedvolle fonkelende wereld tot een kleurrijk magisch universum.

Praktisch

  • Livestream op woensdag 5 januari om 15.00 uur
  • Geschikt voor kinderen tussen 5-10 jaar.
  • De voorstelling in de Schouwburg is reeds uitverkocht.

Alle deelnemende cultuurhuizen en kinderziekenhuizen:

  • 30CC Leuven ism kinderziekenhuis UZ Leuven.
  • CC de Bogaard Sint-Truiden ism de kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis, het psychiatrisch ziekenhuis Asster en het asielcentrum.
  • CC Nova Wetteren ism Sint-Lodewijk, een multifunctioneel centrum voor kinderen met een handicap, en Home Diepenbroek, een erkend woonzorgcentrum voor valide- en minder valide bejaarden.
  • Cultuurregio Leie Schelde ism vzw Amon Kruisem (jeugdzorg), vzw LukiArt Sint-Martens-Latem (kunstatelier voor zieke kinderen) en het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze.

Contact

Denise Vandevoort
Denise Vandevoort schepen van cultuur, stad Leuven
Sanne Clerinx
Sanne Clerinx Programmator families en theater., 30CC
Andries Haesevoets
Andries Haesevoets Pers en communicatie, 30CC Leuven

Beeld

Over 30CC

Leuvense culturele pleisterplek. Een huis vol theater, performance, literatuur, jazz, klassiek, dans, pop&rock, circus en jeugdtheater. Van Artemis tot Zuidpool ...

30CC
Rijschoolstraat 4 bus 0004
3000 Leuven