30CC brengt theater naar kinderziekenhuis UZ Leuven

Leuven, 3 januari - Op woensdag 5 januari speelt theatergezelschap Tal en Thee de familievoorstelling ‘WARS’ in 30CC Leuven. Dankzij de samenwerking tussen vier cultuurhuizen en vzw Cultuurconnect kunnen ook de kinderen in een tiental Vlaamse zorginstellingen via livestream genieten van dit figurentheater.

Het theatergezelschap Tal en Thee speelt woensdag de voorstelling ‘WARS’ in de uitverkochte Schouwburg van het Leuvense cultuurcentrum 30CC. Deze ontroerende familievoorstelling komt via livestream binnen in de kamers van kinderen in het kinderziekenhuis van UZ Leuven en negen andere kinderziekenhuizen en zorginstellingen voor mensen met een beperking.

“Bij 30CC vinden we het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan onze programmatie. Daarom zetten we samen met vzw Cultuurconnect al een tijdje in op livestreaming naar verschillende zorginstellingen, zoals woonzorgcentra en het kinderziekenhuis UZ Leuven”, aldus Leuvens cultuurschepen Denise Vandevoort.

Naar een theatervoorstelling gaan, is voor deze kinderen en voor mensen met een beperking niet altijd vanzelfsprekend. Het is voor hen vaak onmogelijk om zich te verplaatsen naar een theaterzaal. In tijden van beperkt bezoek en andere coronamaatregelen is zo’n voorstelling via livestream dus een welgekomen afleiding. ​

‘WARS’ van Tal en Thee

'WARS' speelt zich af tegen de achtergrond van een bruisende grootstad, waar de bonkige man Wars in de haven woont. Hij is een eigenzinnige kraandrijver en woont samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan. De kleine Luttel beweegt zich vrij door dit ruwe, onbehouwen stukje stad en keert elke avond huiswaarts met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes. Tot ze op een dag iets vindt dat niet in haar jaszak past en beweegt: een wezentje dat ze niet meteen kan thuisbrengen. ​
Live muziek, zang, poppenspel en animatiefilm verwoorden, verbeelden en verklanken deze gloedvolle fonkelende wereld tot een kleurrijk magisch universum.

Praktisch

  • Livestream op woensdag 5 januari om 15.00 uur
  • Geschikt voor kinderen tussen 5-10 jaar.
  • De voorstelling in de Schouwburg is reeds uitverkocht.

Alle deelnemende cultuurhuizen en kinderziekenhuizen:

  • 30CC Leuven ism kinderziekenhuis UZ Leuven.
  • CC de Bogaard Sint-Truiden ism de kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis, het psychiatrisch ziekenhuis Asster en het asielcentrum.
  • CC Nova Wetteren ism Sint-Lodewijk, een multifunctioneel centrum voor kinderen met een handicap, en Home Diepenbroek, een erkend woonzorgcentrum voor valide- en minder valide bejaarden.
  • Cultuurregio Leie Schelde ism vzw Amon Kruisem (jeugdzorg), vzw LukiArt Sint-Martens-Latem (kunstatelier voor zieke kinderen) en het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze.

Contact

Sanne Clerinx

Sanne Clerinx

Festivalcoördinatrice Warm Alarm, 30CC

Nina Daelemans

communicatie & pers, 30CC

Beeld

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be