30CC lanceert Coulisse Tripel

eerste eigen bier | te proeven vanaf Leuven Jazz

Leuven, 10 maart - Genieten van een avondje cultuur in 30CC krijgt voortaan een extra dimensie. Met de 'Coulisse Tripel' lanceert het stedelijk cultuurhuis immers voor het eerst een eigen bier, in samenwerking met Brouwerij De Vlier uit Holsbeek. Je kan het bier vanaf vandaag ontdekken in de zalen van 30CC.

"Ik ben erg trots op dit nieuwe bier", zo vertelt cultuurschepen Bert Cornillie. "Het toont volgens mij de enorme goesting van 30CC om van cultuur een echte beleving te maken, in alle onderdelen van het bezoek. Ik kijk dan ook naar uit naar de reacties van de bierliefhebbers die tijdens Leuven Jazz het bier voor het eerst zullen proeven!"

Voor 30CC is de 'Coulisse Tripel' een primeur én een fijne aanvulling op het bestaande assortiment aan lokale en regionale producten. Naast de selectie Hagelandse wijnen en vruchtensappen en de iconische Stella kan je er dus voortaan ook genieten van een uniek huisbier. De Coulisse is immers enkel te verkrijgen in de zalen van 30CC en bij hun locatieprojecten.

De Coulisse Tripel is een echt streekproduct, want ontwikkeld en gebrouwen door Brouwerij De Vlier uit Holsbeek.

"Samen met het team van 30CC zijn we volop gegaan voor een tripel", vult brouwer Marc Andries aan. "Het is dus een goudgeel bier van lage gisting geworden, met een alcoholpercentage van 7%. Het heeft een frisse, fruitige neus en in de mond proef je toetsen van gember, koriander en honing. Met een licht hoppige afdronk kan het hopelijk velen bekoren."

De Coulisse Tripel werd met liefde gebrouwen en van dit vakmanschap geniet je met verstand. Naast dit fijnproeversbier promoot 30CC ook volop een niet-alcoholisch aanbod.


PERSCONTACTEN

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven
Robrecht Penders

Robrecht Penders

communicatie & pers, 30CC

PERSFOTO'S

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

[email protected]

www.30cc.be