30CC LANCEERT SEIZOEN 2016-2017

Met een sprankelende liveshow gaf cultuurcentrum 30CC gisterenavond het startschot voor het seizoen 2016-2017. Het grootste podiumkunstenhuis van de regio brengt vanaf september opnieuw een zeer gevarieerd aanbod, met klinkende namen en veel jong talent. 30CC opent het nieuwe seizoen met vijf locatieprojecten tijdens een heuse startmaand.

Het nieuwe seizoen biedt weer een (ont)spannende mix met het beste uit de podiumkunsten en meer.
Met vertrouwde festivals als Rode Hond, Leuven Jazz of Passie van de Stemmen en klinkende namen als Kommil Foo, Bart Peeters, Jan Decleir, Tg STAN, La Petite Bande, Rosas, Herman Brusselmans, Huelgas Ensemble, Toneelhuis ... Maar ook met massa’s familievoorstellingen, jazz, world en literaire avonden.

START! EEN FEESTELIJKE OPENINGSMAAND

Nog voor de zomer eindigt, schiet 30CC het nieuwe seizoen op gang met maar liefst vijf locatieprojecten:

  • Van meeslepend circus met Circus Ronaldo (za 3 > do 8 september, Van Ostaijenpark), 
  • over de 'groene' familiedag Côté Jardin (za 10 september, Kruidtuin),
  • de hemelse celloklanken van The Sound of C (zo 18 september, Abdij Keizersberg) en
  • de majestueuze klassiek van Music for Peace (vr 23 > zo 25 september, Boodschapkapel H-Hartinstituut) tot en met
  • de eerste aflevering van het project Duik (2016-2018) van Leuvens gezelschap Max Last (vr 30 september > zo 2 oktober, Vaartkom).

Het volledige programma ontdek je in de gratis brochure die je vindt in alle zalen van 30CC of de filialen van de Bib Leuven. Later vandaag lanceert 30CC ook zijn gloednieuwe website www.30CC.be.

SAMENWERKING TROEF!

30CC blijft ook in het seizoen 2016-2017 zijn rol als culturele gangmaker getrouw.

  • Het biedt nog steeds fier alle producties aan van de Leuvense stadsgezelschappen fABULEUS (20 jaar!), Het nieuwstedelijk en Cie Tartaren. Het zet repetitieruimtes in voor (theater)makers en bieden speel- en productiekansen aan jonge gezelschappen. De geëngageerde en veelzijdige Benjamin Verdonck is prominent te gast en in het nieuwe traject TOP, samen met Urban Woorden, krijgen nieuwe theatermakers een plaform. 
  • In De Stand der Dingen plaatst 30CC (samen met Het nieuwstedelijk) het theater opnieuw in het midden van de stad, creëert bewustzijn rond relevante maatschappelijke thema’s en stimuleert het publieke debat.
  • Met STUK, het (inter)nationaal huis voor dans, muziek en beeld, blijft er de intense samenwerking in Dubbeldans
  • De werking rond circuskunsten krijgt een extra injectie met een heus Leuven Circusstad Festival in mei 2017. 
  • En samen met o.a. de Bib Leuven wordt een toekomstige Leuvense literaire ruimte ontwikkeld.

Voeg daarbij een uitgebreide scholenwerking (zie www.schoolmetcultuur.be), een hart voor Leuvense artiesten in Eigen Kweek en het sociaal-artistiek atelier De FactorY en je begrijpt dat 30CC haast voor iedereen wat wils heeft!

Schepen van cultuur Denise Vandevoort vatte het nieuwe seizoen alvast treffend samen:

“Met zijn gevarieerd en betrokken aanbod, de vele knappe festivals en een doorgedreven aandacht voor alle publieken, blijft 30CC de sterke motor van het culturele Le(u)ven!”

TICKETS VANAF 11 JUNI

Op zaterdag 11 juni om 10.00 uur start de verkoop voor al dat cultureel fraais via www.30CC.be of aan de nieuwe ticketbalie, Rijschoolstraat 4 (aan het binnenplein van Tweebronnen).

30CC werkt al enkele seizoenen zonder abonnementen. Of je nu kiest voor 1 ticket of pakweg 20 tickets voor een hele reeks aan activiteiten, je bent even welkom en kan dus op hetzelfde moment tickets kopen.

Uiteraard: hoe meer tickets je koopt, hoe groter je korting wordt. 30CC werkt met combinatiekortingen van 5 tot 15%. Je kan deze combineren met de leeftijdskorting want jongeren (-26 jaar) en ouderen (+65 jaar) krijgen extra korting vanaf het eerste ticket.

ZOMER VAN SINT-PIETER

Voor het nieuwe seizoen begint, trakteert 30CC je eerst nog op een zalige ‘Zomer van Sint-Pieter’ (5.07 > 31.08).

De feestelijke 15de 'jubileum'editie serveert een hele zomer heerlijke lunchconcerten in het historische hart van de stad. In 33 concerten krijg je klassieke meesterwerken van Mozart, Ravel, Bach, Bartók, Beethoven … uitgevoerd door toppers als pianiste Eliane Reyes, luitist Thomas Dunford, zangeres Galia Benali of bariton Nicolas Achten. Daarnaast ontdek je de beste aanstormende talenten uit binnen- en buitenland.

Alle info via www.zomer-van-sint-pieter.be (vanaf half juni).

Programma-2016-2017.pdf

PDF - 9.6 Mb

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Koen Adams

artistiek coördinator 30CC, 30CC

Robrecht Penders

adviseur cultuurcommunicatie, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be