30CC lanceert seizoen 2023-24 & Zomer van Sint-Pieter festival

programma live * brochure vanaf 2 juni * tickets vanaf 10 juni

Leuven, 17 mei - Met veel enthousiasme presenteert 30CC vandaag het cultuurseizoen 2023-24. Op www.30CC.be ontdek je nu al ruim 200 events en de ticketverkoop start op zaterdag 10 juni. Ook het zomerfestival Zomer van Sint-Pieter is zopas gelanceerd, goed voor 33 heerlijke middagconcerten in juli en augustus.

Met 4 zalen, 1.647 zitplaatsen en jaarlijks ruim 150.000 bezoekers is 30CC het grootste podiumhuis van Leuven en de regio. In het nieuwe seizoen vind je er een overvloedig aanbod in theater, klassieke en niet-klassieke muziek, literatuur, jazz, circus, kinderkunsten … en voortaan ook hiphop.

Klinkende namen als Trixie Whitley, Dirk Roofthooft, Circus Ronaldo, Liebrecht Vanbeckevoort, Toneelhuis, Connie Palmen, Reinoud Van Mechelen, Peeping Tom, KOPERGIETERY, Tourist LeMC of Brussels Jazz Orchestra staan er naast heel wat jong en lokaal talent. En uiteraard mogen ook de vertrouwde festivals Rode Hond, Leuven Jazz, Passie van de Stemmen en CIRKL niet ontbreken.

"Als stedelijk cultuurhuis empowert 30CC veel lokaal Leuvens talent, maar werkt het evengoed en graag samen met internationaal gerenommeerde artiesten," zo vertelt cultuurschepen Bert Cornillie. "Naast een kwalitatief en vaak internationaal programma plaatst 30CC zich bovendien steeds in het hart van de samenleving. Het wil immers een open huis zijn voor jongeren, amateurverenigingen, senioren, gezinnen … kortom, iedereen die cultuur wil beleven."
"Het ‘ontmoeten’ is inderdaad een cruciaal onderdeel van ons DNA," vult artistiek coördinator Veerle Van Schoelant aan. "Die ontmoeting situeert zich de komende jaren binnen drie hoofdlijnen: ‘Schoonheid en troost’, ‘Democratie en burgerschap’ en ‘30CC als toekomstlab’. We kiezen daarbij ook steeds én bewust voor optimisme, omdat we geloven dat er nood is aan positieve verbeeldingskracht. Want zo’n plek willen we zijn: een verbeeldingscentrum."

Tickets vanaf zaterdag 10 juni

Tickets voor het nieuwe cultuurseizoen zijn te koop vanaf zaterdag 10 juni om 10.00 uur. Je kan dan terecht op www.30CC.be of aan de 30CC/Ticketbalie, Rijschoolstraat 4. Heb je geen tijd op de startdag of beslis jij gewoon graag wat later over een avondje uit? Wees dan gerust: 30CC heeft het hele jaar door vele mooie tickets in de aanbieding! Bovendien wordt het ruime aanbod nog aangevuld met extra namen en straffe festivals.

Zomer van Sint-Pieter

Muziekfans hoeven alvast niet tot september te wachten, want van 4 juli tot en met 31 augustus organiseert 30CC ook de 22ste editie van Zomer van Sint-Pieter. Op het zomermenu staan maar liefst 33 middagconcerten vol klassieke meesterwerken, verrassende composities en vele topuitvoerders. Het programma vind je op www.zomervansintpieter.be en deze tickets zijn te koop vanaf woensdag 21 juni.

(Noot voor de pers: je ontvangt later nog een gedetailleerd persbericht over Zomer van Sint-Pieter, inclusief alle persbeelden.)


PERSFOTO'S

 

PERSCONTACTEN

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven
Veerle Van Schoelant

Veerle Van Schoelant

artistieke leiding, 30CC

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be