30CC lanceert seizoen 2024-25 ​
& Zomer van Sint-Pieter festival

programma live * tickets vanaf 8 juni

Leuven, 15 mei - Met gepaste trots presenteert 30CC vandaag het cultuurseizoen 2024-25. Zo'n 200 voorstellingen staan nu al te blinken op www.30CC.be en de tickets zijn te koop vanaf zaterdag 8 juni. Ook het festival Zomer van Sint-Pieter wordt vandaag gelanceerd, goed voor 35 heerlijke middagconcerten in juli en augustus.

Met 4 zalen, 1.647 zitplaatsen en ruim 150.000 bezoekers per jaar is 30CC het grootste podiumhuis van de regio. In het nieuwe seizoen vind je er een rijkdom aan theater, circus, klassieke en niet-klassieke muziek, jazz, hiphop, literatuur en kinderkunsten.

In al deze disciplines koestert 30CC jong en lokaal talent, naast een straffe line-up van gevestigde namen zoals Zap Mama, FC Bergman, Bart Van Loo, Huelgas Ensemble, Kommil Foo, FroeFroe, Het Zesde Metaal, Le Concert Olympique, hetpaleis, Wouter Deprez, NT Gent of Rosas. Ook de geliefde festivals Rode Hond, Leuven Jazz, Passie van de Stemmen en CIRKL mogen volgend seizoen weer met stip in je agenda.

Het nieuwe seizoen opent op zondag 22 september met de tweede editie van het gratis korenfestival Leuven beKOORt. 50 koren - goed voor 1.200 zangers! - brengen dan 100 concerten op 21 vaak verrassende locaties.

"Naast dit kwalitatief programma blijft 30CC zich in het hart van de samenleving plaatsen", vertelt cultuurschepen Bert Cornillie. "Het wil een open huis zijn voor iedereen die cultuur wil beleven en 'ontmoeting' staat steeds centraal. Aangedreven door positieve verbeeldingskracht blijft 30CC een krachtige motor voor het Leuvense cultuurleven!"
Artistiek coördinator Veerle Van Schoelant: "Bij 30CC houden we heel erg van het woord voorstelling, niet alleen omdat we straf zijn in het “tonen van”, maar ook omdat dat het woord “voorstel” in zich draagt. Je toont – letterlijk – “wat zou kunnen zijn”. Als huis van verbeelding en ontmoeting is dat de rol die wij willen opnemen: "tonen wat zou kunnen zijn". Een verbeeldingscentrum, dat is wat we willen zijn."

Tickets vanaf zaterdag 8 juni

Tickets voor het nieuwe cultuurseizoen zijn verkrijgbaar vanaf zaterdag 8 juni om 10.00 uur. Online tickets zijn de snelste optie, maar het 30CC-team staat ook graag voor je klaar aan de nieuwe ticketbalie in 30CC/Schouwburg (Bondgenotenlaan 21, Leuven).

Heb je geen tijd op de startdag of beslis jij liever later over een avondje uit? Geen zorgen: 30CC heeft het hele jaar door vele mooie tickets in de aanbieding! Bovendien wordt het ruime programma nog aangevuld met extra namen en straffe festivals.

Zomer van Sint-Pieter

Muziekfans hoeven alvast niet tot september te wachten, want van 2 juli tot en met 30 augustus organiseert 30CC ook de 23ste editie van Zomer van Sint-Pieter. ​
Op het zomermenu staan maar liefst 35 middagconcerten vol klassieke meesterwerken, verrassende composities en vele topuitvoerders. Het programma vind je op www.zomervansintpieter.be en deze tickets zijn te koop vanaf woensdag 19 juni.

(Noot voor de pers: in juni ontvang je nog een gedetailleerd persbericht over Zomer van Sint-Pieter, inclusief alle persbeelden.)


PERSFOTO'S


PERSCONTACTEN

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven
Veerle Van Schoelant

Veerle Van Schoelant

artistieke leiding, 30CC

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be