30CC lanceert seizoen 22-23 en festival Zomer van Sint-Pieter

programma live * brochure vanaf 3 juni * tickets vanaf 11 juni

Leuven, 23 mei – Het Leuvense cultuurcentrum 30CC presenteert met veel goesting het nieuwe cultuurseizoen 2022-23. Het programma kan je vanaf vandaag ontdekken op www.30CC.be, de tickets zijn te koop vanaf zaterdag 11 juni. Vooraleer in het nieuwe seizoen te duiken, serveert 30CC je eerst nog 34 heerlijke middagconcerten tijdens de 21ste Zomer van Sint-Pieter.

“Na twee uitdagende jaren lanceert ons stedelijk cultuurcentrum het ruimste en meest gevarieerde aanbod, in alle disciplines waar ze sterk in zijn. Met het nieuwe seizoen komt 30CC ook met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl naar buiten. De kleuren en vormen zijn een symbool voor de inhoudelijke veelzijdigheid én benadrukken de onlosmakelijke band tussen het cultuurhuis en de stad Leuven ”, aldus Leuvens cultuurschepen Denise Vandevoort.

Het grootste cultuurhuis van de regio serveert je in het nieuwe cultuurseizoen meer dan 200 producties met weer vele klinkende namen, zoals Kommil Foo, Sien Eggers, Comp. Marius, Benjamin Verdonck, Meskerem Mees, Circus Ronaldo, Astrid Stockman … maar ook veel nieuw talent, familievoorstellingen, jazz, modern klassiek en circus. Ook de vertrouwde festivals Rode Hond, Leuven Jazz, Passie van de Stemmen en CIRKL staan opnieuw prominent op het menu.

Broedplaats

Als broedplaats biedt 30CC een warme plek voor artiesten en cultuurliefhebbers. Een plek waar hun talenten kunnen groeien en van waaruit ze hun weg in de kunstwereld ontdekken. Met een sterke residentiewerking en trajecten zoals Amateurama 2.0, De Curatoren, Eigen Kweek en School met Cultuur wil 30CC een open huis zijn voor jongeren, amateurverenigingen, senioren, gezinnen, … ​ Kortom, iedereen die cultuur wil beleven.

“We zijn bijzonder blij met onze focusartiest van dit seizoen: Adja Fassa, dé ontdekking van 2022. Ze is zangeres, componiste en theatermaakster, die ook schrijft en speelt. Een supergetalenteerde duizendpoot dus. We nodigen Adja uit om nieuw werk te maken en ze zal ook meermaals te zien zijn op onze podia en sociale media”, zegt Veerle Van Schoelant, artistiek coördinator 30CC.

Tickets vanaf zaterdag 11 juni

Tickets voor het nieuwe seizoen zijn te koop vanaf zaterdag 11 juni om 10.00 uur. Je kan dan terecht op www.30CC.be of aan de 30CC/Ticketbalie, Rijschoolstraat 4. Heb je geen tijd op de startdag of beslis jij gewoon graag wat later over een avondje uit? Wees dan gerust: 30CC heeft het hele jaar door vele mooie tickets in de aanbieding! Bovendien wordt het ruime aanbod nog aangevuld met extra namen en straffe festivals.

Korenfestival opent nieuw seizoen

Het nieuwe cultuurseizoen opent met het gloednieuwe Leuven BeKOORt, een groots en gratis korenfestival op zondag 18 september. Samen met het Leuvens amateurkoor Kooruwel nodigt 30CC 40 koren - in vele stijlen - uit op zeventien zanglocaties in de binnenstad. Deze muzikale seizoensopener mag je zeker niet missen! Het detailprogramma ontdek je vanaf augustus.

Zomer van Sint-Pieter

Uiteraard hoef je niet tot september te wachten om naar een productie bij 30CC te gaan. In de zomermaanden organiseert het cultuurcentrum immers de 21ste editie van Zomer van Sint-Pieter. Van 1 juli tot en met 31 augustus geniet je van 34 middagconcerten, met klassieke meesterwerken, verrassende composities en vele topuitvoerders. Ook de geliefde themaweken voor piano (19-22 juli) en strijkkwartetten (23-26 augustus) staan weer op het zomermenu. Het programma vind je op www.zomervansintpieter.be. Tickets zijn te koop vanaf woensdag 22 juni.


Beelden


Perscontacten

Veerle Van Schoelant

Veerle Van Schoelant

artistieke leiding, 30CC

Nina Daelemans

communicatie & pers, 30CC


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be