30CC neemt een driedubbele start

Het Leuvense cultuurcentrum start het najaar met drie openingsweekends

30CC start het culturele najaar met maar liefst drie openingsweekends in september. Elk weekend legt een andere focus, zodat zowel theater, circus, muziek als woord aan bod komen. Niet een maar drie openingsweekends dus dit jaar, om het publiek beter te spreiden en om een antwoord bieden op de grote cultuurhonger na de lockdown. Het succes van de Anderhalvemetersessies deze zomer bewijst dat er nood aan is.

“Leuven kiest resoluut voor cultuur. Tijdens de zomer hebben we bewezen dat cultuur ook in coronaveilige omstandigheden kan georganiseerd worden, zowel in onze zalen als in openlucht.” ​ zegt schepen van cultuur Denise Vandevoort.
 “Het is duidelijk dat het publiek weer goesting heeft in cultuur.” vertelt Koen Adams, algemeen coordinator van 30CC. “De middagconcerten van de Zomer van Sint-Pieter en onze Anderhalvemetersessies waren deze zomer stuk voor stuk uitverkocht."

Dat het publiek nood heeft aan cultuur werd ook duidelijk toen 30CC midden augustus een oproep lanceerde waarbij Leuvenaars hun straat konden nomineren voor een portie cultuur aan huis. Op minder dan een week tijd stelden net geen 100 straten zich kandidaat.

Theater en circus op de stoep

Tijdens het eerste openingsweekend (11-13 september) brengen twee Leuvense gezelschappen Max Last en Cirkus in Beweging theater en circus tot op de stoep van de Leuvenaars. 24 Straten, verspreid over de verschillende deelgemeentes werden uit de talrijke inzendingen geselecteerd. De bewoners van die straten kunnen vanuit hun raam of voordeur, veilig met de eigen bubbel genieten van theater of circus op de stoep.

Poëtische wandeltochten

De Partij voor de Poëzie stippelde voor het tweede weekend (18-20 september) poëtische wandeltochten uit. De wandelaars ontmoeten op verschillende haltes een dichter, die eigen werk brengt en een stuk van het gedicht ‘Waar gaan we naar toe’. Oa Lotte Dodion, Fien Leysen, Jan Ducheyne en Geert Simonis maken deel uit van het parcours.

Mystiek avondconcert

Sopraan Noémie Schellens brengt in het derde en laatste openingsweekend (25-27 september) een mystiek avondconcert bij ondergaande zon aan de vijvers van het Provinciedomein in Kessel-Lo. Eeuwenoude vocale muziek en live elektronica inspireren elkaar.

Najaar 2020

Tickets voor de poëtische wandeling ‘Waar gaan we naar toe’ en het concert ‘Before the Lake’ van Noémie Schellens gaan in verkoop op zaterdag 5 september. Die dag start de verkoop van het najaarsprogramma van 30CC. Deze drie openingsweekends kondigen een goed gevuld en ontzettend divers najaar aan. 30CC toont de komende maanden volledig coronaproof een straffe selectie theater, muziek, circus, familievoorstellingen, literatuur, humor en meer. Een van de eerste voorstellingen om naar uit te kijken is alvast de debuutvoorstelling van Sietse Remmers.Praktisch


Contact

Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be