30CC OPENT SEIZOEN OP VIJF LOCATIES

HELE MAAND FEEST * MIX VAN DISCIPLINES * NIEUWE FESTIVALS

Het Leuvense cultuurcentrum 30CC start het nieuwe seizoen met maar liefst vijf locatieprojecten, gespreid over de hele maand september. Met een mix van circus, familiefestival, (neo)klassiek en theater krijg je een staalkaart van het gevarieerde jaarprogramma.

Dat het ook publiek al popelt om in dit nieuwe seizoen te duiken, mag duidelijk zijn. Zo vlogen alle tickets voor de openingsvoorstelling ‘Fidelis Fortibus’ van Circus Ronaldo (vanaf 3 september) al de deur uit. Gelukkig spreidt 30CC zijn openingsfeest over meerdere data en locaties.

CÔTÉ JARDIN (10 september)

Families met jonge kinderen zijn bijvoorbeeld aan het feest op zaterdag 10 september (vanaf 14 uur). In het prachtige kader van de Leuvense Kruidtuin belooft ‘Côté Jardin’ een zomerse namiddag met een mix van cultuur en natuur.

Verspreid over de hele tuin vind je kleine acts, knutseltafels, vertellers en muzikanten, ouderwetse typemachines, een pop-upbibliotheek, bijen en honing, workshops vuur maken of composteren … Iedereen doorloopt een parcours van verwondering. Dit programma is bovendien helemaal gratis!

Op het menu staan ook twee betalende voorstellingen. In het poëtische en muzikale ‘Birder/Vogelaar’ (6+) van Rooftoptiger krijg je een verrekijker en vogelgids en trek je op ontdekkingstocht. De gezusters Hirngespinst (van de Leuvense talenten Sofie Joan Wouters en Hanne Struyf) hebben de hulp van kinderen nodig. Met ‘Reparaties en Herstellingen’ (7+) proberen zij de wereld mooier, gezonder en beter te maken.  

meer info en tickets

THE SOUND OF C (18 september)

Op zondag 18 september geniet je in Abdij Keizersberg van ‘The Sound of C’, met de C van cello. In deze inspirerende setting serveert 30CC een hele dag cello, met zowel absolute wereldsterren als aanstormende talenten.

In de namiddag proef je met één ticket (€ 20) van vele concerten, verspreid over de hele abdij. Opvallendste namen daarbij zijn het duo Anja Lechner en François Couturier, de Canadese Julia Kent (bekend van Anthony & the Johnsons), de Brit Peter Gregson en cellogrootmeester Pieter Wispelwey die in absolute première samenwerkt met het Vlaams Radio Koor.
Maar ook de jonge garde laat zich niet onbetuigd: het jonge kwartet Bruxello en de talenten van het SLAC/Conservatorium zullen je zeker charmeren. Uiteraard kan je tussendoor ook steeds genieten van een lekker stuk abdijkaas of een Keizersbergbier.

Deze eerste editie van ‘The Sound of C’ sluit ’s avonds af met een soloconcert van Pieter Wispelwey. Deze topnaam en de geliefde ‘Cello Suites’ van J.S. Bach maken dat dit concert helaas al helemaal uitverkocht is! Geen nood echter, 30CC legt ook in de rest van het seizoen de nadruk op celloconcerten.

meer info en tickets

MUSIC FOR PEACE (23 > 25 september)

Samen met het Arenbergkoor en de Trinid Singers zorgt Frascati Symphonic voor een indrukwekkend muziekspektakel. In de Boodschapkapel van het Heilig-Hartinstituut brengen deze Leuvense stemmen en muzikanten ‘The Armed Man - A Mass for Peace’. Deze anti-oorlogscompositie van de Britse componist Karl Jenkins ligt makkelijk in het gehoor en laat je beslist niet onberoerd.

meer info en tickets

'DUIK' MEE IN DE VAARTKOM (30 september > 2 oktober)

Of Louis Tobback de Vaart zou kunnen laten leeglopen door een ‘stoppeke’ uit te trekken dat al generaties van burgemeester op burgemeester wordt doorgegeven, is niet zeker. Dat het verhaal de bewoners van de Vaartkom bezighoudt, is wel geweten.

Het Leuvense gezelschap Max Last grijpt deze stadsmythe aan om een stadsbreed, sociaalartistiek project van drie jaar op te zetten rond mythes en verhalen over deze bloeiende plek. In deze eerste van negen afleveringen duiken ze in de Vaartverhalen van Buurtcentrum Wilsele-dorp, de bewoners van de Vaartkom, Albert Heijn, dichter Didi De Paris en muzikant Jo Zanders.

meer info en tickets > vanaf 8 september

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Koen Adams

artistiek coördinator 30CC, 30CC

Robrecht Penders

adviseur cultuurcommunicatie, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be