30CC presenteert kleurrijk nieuw seizoen!

programma live * brochure en feest op 28 mei * tickets vanaf 8 juni

Het programma 2019-2020 van cultuurcentrum 30CC kan je vanaf vandaag ontdekken op www.30CC.be. Het grootste cultuurhuis van de regio serveert je opnieuw klinkende namen als Kommil Foo, Toneelhuis, Novastar, Wim Mertens, Rosas, Le Concert Olympique, Dirk De Wachter, Kamagurka en Herr Seele … maar ook massa's familievoorstellingen, jazz, wereldmuziek en circus. Vertrouwde festivals als 'Leuven Jazz', 'Rode Hond' en 'Passie van de Stemmen' blijven ook prominent op het menu. Het seizoen wordt feestelijk gelanceerd op dinsdag 28 mei en tickets zijn te koop vanaf zaterdag 8 juni.

Jong talent en originele curatoren

Naast die grote namen blijft 30CC ook stevig inzetten op jong talent en experiment. Via programma’s als TOP, Eigen Kweek en de podiumresidentie in Cas-co krijgen jonge artiesten, vaak van diverse origine, een duw in de rug bij de productie van hun voorstellingen en het zoeken naar een eigen publiek.

Denise Vandevoort, schepen van cultuur en voorzitter van 30CC: "Een mooi voorbeeld daarvan is onze seizoensopener 'Melvius!' van Ballet Dommage. We ondersteunen dit gezelschap van de Leuvense Katrien Valckenaers en haar kompaan Maxim Storms al sinds het prille begin. Hun derde productie wordt een gratis spektakel op de Bottelarijsite, geïnspireerd op het middeleeuwse wagenspel. Geheel in deze traditie trekken ze daarna met hun beladen fietsen verder en spelen onderweg in het Hageland en Limburg, om te eindigen in Genk."

Bijzondere nieuwigheid dit seizoen is de reeks ‘De Curatoren’, waarbij bezoekers van de Leuvense buurtwerkingen, de TOP-jongeren en studenten Culturele Studies een deel van het 30CC-programma bepalen.

Koen Adams, algemeen coördinator van 30CC: “30CC wil Leuven mee-maken, voor en met iedereen. Daarom werken we al sinds jaar en dag samen met buurten, wijken, verenigingen, woonzorgcentra en vele andere partners. Met 'De Curatoren' doen we hier nog een schepje bovenop en geven de 'macht' door aan Leuvense burgers. Op deze manier willen we nieuwe perspectieven binnenbrengen in onze programmatie en meer ruimte bieden aan experiment. We hopen zo ook het draagvlak voor de kunsten in onze stad te verhogen en het kunstenveld te verrijken.

Gratis lanceringsfeest met mystery guest!

De kersverse seizoensbrochure wordt feestelijk uitgedeeld op dinsdag 28 mei. Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom in de Leuvense Schouwburg voor een gratis lanceringsfeest met happy hours en optredens van een straffe, Leuvense mystery guest (met internationale faam). Daarnaast kan je ook speeddaten met de 30CC-programmatoren om zo nog meer te ontdekken over het nieuwe seizoen.

Tickets vanaf 8 juni

Tickets voor het nieuwe 30CC-seizoen zijn te koop vanaf zaterdag 8 juni om 10.00 uur. Je kan dan terecht op www.30CC.be of aan de 30CC/Ticketbalie, Rijschoolstraat 4. 30CC werkt al vele seizoenen zonder abonnementen: of je nu kiest voor één cultureel uitje of een hele reeks aan voorstellingen, je bent even welkom en kan op hetzelfde moment je tickets kopen.

Zomer van Sint-Pieter

Uiteraard hoef je niet tot september te wachten om 30CC te bezoeken. In de zomermaanden organiseert het cultuurcentrum de 18de editie van 'Zomer van Sint-Pieter', goed voor 35 lunchconcerten tussen dinsdag 2 juli en vrijdag 30 augustus. Hierover ontvang je binnenkort nog een gedetailleerd persbericht.

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be