30CC zwiert de deuren open

Live voorstellingen indoor & outdoor!

De afgelopen weken organiseerde 30CC met succes de eerste outdoor events. Vanaf begin juni schakelt het Leuvense cultuurhuis een versnelling hoger met tal van extra voorstellingen én de bevestiging van de zomerfestivals ‘Zomer van Sint-Pieter’ en ‘CIRKL’.

“Het enthousiasme voor de eerste openluchtevents in mei was meteen al erg groot”, zo vertelt cultuurschepen Denise Vandevoort. “Mij viel vooral de grote glimlach op bij iedereen: bij de toeschouwers, de artiesten en alle medewerkers. Dit hebben we allemaal zo lang moeten missen. Met de extra events en onze twee prachtige zomerfestivals hopen we die glimlach de komende weken met nog veel meer mensen te delen. Ik ben alvast erg blij dat ons stedelijk cultuurhuis weer zo’n straf aanbod – in alle veiligheid – kan presenteren.”

Mooi volk op de planken in juni

Speciaal voor iedereen die de Leuvense Schouwburg het voorbije anderhalf jaar gemist heeft, organiseert 30CC op zaterdag 5 juni de gratis ontdekkingstocht ‘Open Schouwburg’ (6+). Met een opdrachtenboekje trek je door het gebouw en ontdek je verborgen hoekjes, mooie foto’s en een speciale lichtcreatie. Een selfie met je bubbel op het podium maakt het bezoek helemaal af.

Laat jij het podium liever aan de acteurs, dan wachten je alvast straffe namen als Bruno Vanden Broecke en Raven Ruëll met ‘Ouder kind’ (12 juni), comedians Veerle Malschaert (17 juni) en Michael Van Peel (27 juni) en het hilarische ‘De Nijl is in Caïro aangekomen’ van de KOE (29 juni). Focusartieste Kristien De Proost komt zelfs twee keer langs: het geestige pareltje ‘Toestand’ (19 juni) speelt ze in de Schouwburg en van de multidisciplinaire vertelling ‘When I Look at a Strawberry’ (23 juni) kan je genieten in de orangerie van de Leuvense Kruidtuin.

Op dinsdag 22 juni is de Schouwburg ook het decor voor een muzikale thuismatch van Lenny & de Wespen. Zij kunnen eindelijk – en in primeur – hun recentste langspeler ‘Pleisterplaat’ voor een levend publiek brengen in hun home town. Op zondag 4 juli kan je bij een bezoekje aan de Kruidtuin ook genieten van de soundscape 'MarimbaSCAPES' van Leuvens percussionist en componist Evert Van Eynde.

In juni staan er nog twee outdoor events gepland, beide met een opvallend jonge cast. ​
‘Mobi Mobi’ (6 juni) van Collectief Fiat speelt op het binnenplein van Tweebronnen. Het wordt een knotsgekke, fysieke en muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar. ​
Dagmar Dierick en Jonathan Michiels, twee masterstudenten aan LUCA Drama, maken met zeven medespelers en Comp. Marius een bewerking van ‘Komedie der Verleiding’ van Arthur Schnitzler (22 juni). In de tuin van de Villa aan de Aa (O.L.Vrouwstraat) ben je welkom op deze moderne soap met een hoog libidogehalte …

Zomerfestivals ‘Zomer van Sint-Pieter’ en ‘CIRKL’ bevestigd!

Ook de fans van ‘Zomer van Sint-Pieter’ mogen op hun beide oren slapen. De twintigste editie van het gevarieerde muziekfestival laat je genieten van niet minder dan 33 middagconcerten. Van 1 juli tot en met 27 augustus staan er in de Schouwburg wekelijks vier concerten gepland, vol klassieke meesterwerken en met vele straffe muzikanten. ​
[noot voor de pers: Volgende week ontvangt u een gedetailleerd persbericht met de belangrijkste thema’s en artiesten.]

Ook ‘CIRKL’ komt vandaag met heuglijk nieuws: het Leuvense circusfestival zal je in het weekend van 13 tot en met 15 augustus op verschillende locaties in de binnenstad kunnen beleven. Onder meer Circus Ronaldo, Cie Pol en Freddy en het Franse Cie Bivouac zijn al bevestigd. Het volledig programma en tickets zijn beschikbaar vanaf eind juni.

“Om deze blijde tijding helemaal compleet te maken, kan ik vandaag ook al meegeven dat 30CC een bijzonder uitgebreid aanbod voor het seizoen 2021-2022 voorbereidt”, aldus schepen Vandevoort. “Dat nieuwe seizoen kan je vanaf maandag 14 juni ontdekken op www.30CC.be. Iedereen krijgt dan nog ruim de tijd om van de zomer te genieten en culturele plannen te maken, want tickets verkopen we pas vanaf zaterdag 4 september.”

PRAKTISCH

Ticket verplicht

Voor alle events moet je vooraf een ticket kopen of een tijdslot reserveren.
De enige uitzondering is de soundscape ‘MarimbaSCAPES’ die je kan beluisteren terwijl je door de Kruidtuin wandelt.
Tickets koop je online op www.30CC.be, of telefonisch via 016 27 40 00 (di-vr, 10-16 uur).

Veilig genieten

30CC volgt steeds alle actuele richtlijnen en protocollen van de sectorgids cultuur.
Zo stellen ze alles in het werk om iedereen op een veilige manier te laten genieten van een mooi programma. Een overzicht van de actuele maatregelen is beschikbaar op www.30CC.be/veiliggenieten.

Volledige info & tickets: www.30CC.be


PERSCONTACT


Persbeelden

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be