550 dwingende brieven aan de klimaatministers.

Leuven, 28 april 2023 – Met 'Ready to Rebel' werd dinsdag het festival Warm Alarm afgesloten. De derde editie van het festival dat draait om een hoopvolle duurzame toekomst, wist dit jaar maar liefst 3000 bezoekers te trekken. Er werd een brieventsunami in gang gezet met 550 dwingende brieven aan onze klimaatministers. Dankzij de actie van Spore Nursery zullen er 174 bomen geplant worden en Leuven Boomt! kan 1010€ overmaken aan BOS+ voor de aanplant van bossen in Vlaanderen en de rest van de wereld.

"Deze editie van Warm Alarm geeft hoop," blikt Leuvens cultuurschepen ​ Bert Cornillie tevreden terug. "Het is hartverwarmend om te zien hoeveel artiesten, burgers en organisaties zich samen willen inzetten voor de toekomst van onze planeet en haar bewoners. Warm Alarm bewijst zo nog maar eens dat cultuur en engagement hand in hand gaan."

Bezoekers konden kiezen uit een brede waaier aan activiteiten: theatervoorstellingen, concerten, expo’s, workshops, filmvoorstellingen, lezingen, boekpresentaties … Een bijzonder hoogtepunt was de 24 uur durende orgelmarathon op het Contiusorgel in de Sint-Michielskerk waarbij elk uur werd aangevat met een quote uit het VN klimaatrapport.

De opvallendste actie dit jaar was de brieventsunami. Cultuurhuis 30CC vroeg tien artiesten om een brief te schrijven aan onze klimaatministers. Meer dan 300 brieven werden verstuurd vanuit het pop-upplantencafé in de 30CC/Schouwburg en de Leuvense bibliotheek. Leerlingen van Leuvense scholen engageerden zich en verstuurden tijdens de middagpauze op school brieven naar de ministers. Er werden ook zo’n 250 brieven per mail verstuurd.

Spore Nursery opende een plantenpop-up café in de 30CC/Schouwburg tijdens de brievenactie. Ze verkochten 174 planten en zullen ervoor zorgen dat er evenveel bomen worden aangeplant.

Bezoekers die de voorbije maand een ticket kochten via 30CC konden ervoor kiezen om iets extra te doneren voor het project 'Leuven Boomt' van Cirkus in Beweging. 512 ticketkopers zamelden samen €1010 in, waarmee BOS+ bomen zal planten.

 

Downloads

 

Perscontacten

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven
Veerle Van Schoelant

Veerle Van Schoelant

artistieke leiding, 30CC
Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be