ALTIJD WELKOM IN 30CC!

nieuw seizoen * tickets vanaf 9 juni * gratis openingsfeest * Zomer van Sint-Pieter

Met een exclusieve ontdekkingstocht doorheen de Schouwburg gaf 30CC gisterenavond het startschot voor het cultuurseizoen 2018-2019. Het grootste cultuurhuis van de regio brengt opnieuw een zeer gevarieerd aanbod, vol straffe namen en jong talent. Tickets voor al dat fraais zijn vanaf zaterdag 9 juni te koop. Het nieuwe seizoen start op 22 en 23 september met een gratis openingsfeest in de Schouwburg. 

Ook in het nieuwe seizoen biedt 30CC weer een (ont)spannende mix met het beste uit de podiumkunsten en meer. Op het programma staan vertrouwde festivals als 'Leuven Jazz', 'Rode Hond' of 'Passie van de Stemmen' en klinkende namen als Stan Van Samang, De Nwe Tijd, Urbanus, Tom Lanoye, Toneelhuis, Raf Walschaerts en Huelgas Ensemble ... maar ook jazz en wereldmuziek, familievoorstellingen, circus en zo veel meer.

Het volledige aanbod ontdek je op www.30CC.be of in de gratis brochure die je vanaf nu in alle zalen van 30CC of de bibliotheekfilialen vindt.

SAMENWERKING TROEF!

30CC blijft daarbij trouw aan zijn rol als culturele gangmaker :

  • In de reeks TOP (Theater Opent Perspectieven) krijgen nieuwe theatermakers, vaak met een migratieachtergrond, een platform. Samen met BURn en Urban Woorden wil 30CC daarmee de klassieke canon binnen het theater en onze maatschappij doorbreken.
  • Alle producties van de Leuvense stadsgezelschappen fABULEUS, Het nieuwstedelijk en Cie Tartaren staan prominent op het programma en startende kunstenaars en makers krijgen speel- en productiekansen, onder meer in de atelierruimte in CAS-CO.
  • Met STUK, het (inter)nationaal huis voor dans, muziek en beeld, blijft er de intense samenwerking in Dubbeldans en samen met Cirkus in Beweging wordt onder meer een derde editie van circusfestival CIRKL voorbereid.
  • Aan het samen-verhaal schrijft 30CC ook verder met Leuven Leest: een levendig aanbod en dito website verwelkomen het delen van lees-, boek- en schrijfbelevingen.
  • Via het regionale Boze Wolf Festival en het aanbod Cultuurbuur is er toenemend oog voor samenwerking over sectoren en gemeentegrenzen heen.
  • Voeg daarbij nog een uitgebreide scholenwerking, een hart voor Leuvense artiesten in Eigen Kweek en het sociaal-artistiek atelier De FactorY en je begrijpt dat 30CC haast voor iedereen wat wils heeft!

Schepen van cultuur Denise Vandevoort vat het alvast treffend samen:

“Met zijn betrokken en gevarieerd programma, de vele knappe festivals en een continue aandacht voor alle publieken, blijft 30CC de sterke motor van het culturele Le(u)ven!”

TICKETS VANAF 9 JUNI

Op zaterdag 9 juni om 10.00 uur start de ticketverkoop voor het nieuwe seizoen via www.30CC.be of aan de ticketbalie, Rijschoolstraat 4.

30CC werkt al enkele seizoenen zonder abonnementen. Of je nu kiest voor 1 ticket of een hele reeks aan voorstellingen, je bent even welkom en kan dus op hetzelfde moment tickets kopen.

GRATIS OPENINGSFEEST

Het nieuwe seizoen opent overigens op zaterdag 22 en zondag 23 september met Start!, een gratis volksfeest in de 30CC/Schouwburg. In navolging van de grootse 150ste verjaardag vorig jaar vormt de prachtige bonbonnière deze keer het decor voor een weliswaar bescheidener, maar minstens even sfeervol en muzikaal openingsfeest. Het volledige programma, op en rond het podium, wordt begin september bekendgemaakt.

OPEN WEEKEND EN ZOMER VAN SINT-PIETER

Uiteraard hoef je niet tot september te wachten om 30CC te bezoeken. Het komende weekend, zaterdag 2 en zondag 3 juni, staan de deuren van de Schouwburg alvast wagenwijd open voor een gratis bezoek. Op zondag kan je bovendien ook genieten van een tangobal in de foyer.

En in de zomermaanden verwent 30CC je uiteraard weer met 'Zomer van Sint-Pieter'. De 17de editie serveert je maar liefst 35 (!) lunchconcerten tussen dinsdag 3 juli en vrijdag 31 augustus. De mix van klassieke meesterwerken en frisse ontdekkingen is daamee met voorsprong het grootste Leuvense zomerfestival. Hierover ontvangt u weldra nog een ruimer persbericht.

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Koen Adams

artistiek coördinator 30CC, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be