BEL JAZZ FEST

met de steun van Leuven Jazz!

De huidige crisis treft onze jazzmusici – net als veel andere kunstenaars – hard. Maar de Belgische jazzwereld is dynamisch, veerkrachtig én solidair. Dat bewijst 'Bel Jazz Fest'. Met dit onlinefestival presenteren de programmatoren van elf gevestigde jazzfestivals op 29 en 30 mei een mooie staalkaart van de Belgische scene. Leuven Jazz, dat in maart niet kon doorgaan, is een van de drijvende krachten achter dit nieuwe initiatief.

Denise Vandevoort, Leuvens schepen van cultuur:
"Ik ben erg verheugd dat ons stedelijk cultuurhuis 30CC, als coördinator van Leuven Jazz, het idee van een online Belgisch jazzfestival lanceerde en dat zovele partners hier enthousiast in volgden. Bij de 24 namen voor dit nieuwe festival zijn dan ook negen concerten die tijdens Leuven Jazz geprogrammeerd stonden, zoals schntzl, An Pierlé, Bram De Looze en onze Leuvense Tuur Florizoone. Het is in deze coronatijden voor ons als creatieve en hulpvaardige stad een van de manieren om een geschikt en veilig alternatief te voorzien voor de vele geannuleerde events. We hopen dus dat alle muziekfans dit initiatief kunnen smaken en we blijven uiteraard duimen voor een volwaardig Leuven Jazz in maart 2021!"

Jazz.be

Het Brusselse Flagey-gebouw is de fysieke locatie van waaruit alle concerten zullen worden gestreamd, maar jazz.be wordt dé plaats van gebeuren. Voor slechts 15 euro krijg je er als bezoeker toegang tot de volledige line-up: een resem kleppers die het kruim van de Belgische jazz vertegenwoordigen. Noord en Zuid, jong talent en gevestigde waarden, mannen en vrouwen, meer en minder traditionele geluiden ... verbonden door de taal van muzikale improvisatie.

Belgische jazz lééft

De jazzfestivals BRAND! Mechelen, Brosella, Brussels Jazz Festival, Brussels Jazz Weekend, Jazz à Liège, Gaume Jazz Festival, Gent Jazz, Jazz Brugge, Jazz Middelheim, Leuven Jazz en Tournai Jazz Festival sturen met steun van Stilletto PRoductions, JazzLab en VI.BE een krachtig signaal de wereld in: de Belgische jazz lééft en heeft je nodig. We wachten allemaal op de liveconcerten die je kan bijwonen, maar je kan onze muzikanten (en technici, leveranciers,...) nu al steunen via deze weg.

Diversiteit en kwalitatieve streaming ...

De organisatoren van 'Bel Jazz Fest' gaan voor een rijkgeschakeerd Belgisch jazzaanbod: ​
De Beren Gieren, An Pierlé Quartet, Nordmann, Jean-Paul Estiévenart Quartet, Bram De Looze, Compro Oro, Esinam, DJ AliA, Tuur Florizoone, schntzl, Mâäk Quintet, Antoine Pierre Urbex Electric, Kurt Van Herck Trio, The Brums, Manuel Hermia Trio, Anneleen Boehme, Eve Beuvens, Casimir Liberski Trio, Lubiana, Commander Spoon, Karen Willems, Glass Museum, Nabou en Bert Cools!

Beide festivalavonden starten om 18.00 uur. Vanuit zes verschillende locaties in het Flagey-gebouw, die allemaal garant staan voor een uitmuntende akoestiek, zullen de concerten in hoge audio- en beeldkwaliteit worden gestreamd. Sommige concerten worden eerder opgenomen. Bezoekers kunnen online van podium wisselen en via chat met andere kijkers van gedachten wisselen. Tickethouders hoeven geen noot te missen en kunnen de content tot een week na het festival blijven bekijken en beluisteren.


Bel Jazz Fest praktisch

  • vrijdag 29 en zaterdag 30 mei 2020, telkens van 18.00 tot 00.00 uur
  • tickets & livestream via www.jazz.be
  • vaste ticketprijs: € 15 (twee dagen, 24 concerten, een week lang geldig), ​
    met mogelijkheid tot donatie

Een organisatie van BRAND! Mechelen, Brosella, Brussels Jazz Festival, Brussels Jazz Weekend, Jazz à Liège, Gaume Jazz Festival, Gent Jazz, Jazz Brugge, Jazz Middelheim, Leuven Jazz en Tournai Jazz Festival.

Met sterke steun van DB Video, Stilletto PRoductions, JazzLab, Les Lundis d’Hortense, VI.BE, Jazz & Mo, de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschap en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Sponsors: Payconiq by Bancontact, Kick en Piano’s Maene


PERSCONTACTEN LEUVEN JAZZ

beleid:

programma: ​
Danny Theuwis

jazzprogrammator 30CC & coördinator Leuven Jazz
danny.theuwis@leuven.be - 0484 94 69 80

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be