Circus Ronaldo verovert harten in Leuven met zeven uitverkochte voorstellingen bij 30CC

Het Leuvense cultuurhuis 30CC verwelkomt Circus Ronaldo en hun prachtige voorstelling Da Capo. Na drie uitverkochte shows afgelopen weekend, zal de familie Ronaldo deze week nog vier keer de circustent op het Blauwputplein in Leuven doen vollopen.


“De zeven uitverkochte voorstellingen bevestigen dat Leuven een bloeiende circusstad is,” vertelt Leuvens cultuurschepen Bert Cornillie. “Leuven herbergt ook een van de grootste circusscholen van Europa, Cirkus in Beweging, en de enige circushumaniora in Vlaanderen. Reken daarbij dan nog eens de straffe circusprogrammatie van ons cultuurhuis 30CC en het CIRKLfestival in mei en je ziet meteen waarom de stad een bruisende hub is voor circuskunst in al haar vormen.
En daar bouwen met onze circuswerkplaats Cirklabo iedere dag aan mee”, vervolgt Jonas Van Soom, circusprogrammator van 30CC. “Cirklabo speelt een cruciale rol in het ondersteunen en bevorderen van circuscreatie in onze regio. De Ronaldo’s werkten bijvoorbeeld aan deze familiekroniek tijdens een residentie bij Cirklabo.”

De zeven voorstellingen van Da Capo zijn volledig uitverkocht. Maar circusliefhebbers zullen niet lang op hun honger moeten blijven zitten, want in mei komt de zevende editie van CIRKLfestival eraan. Tijdens het Hemelvaartsweekend (10-12 mei) palmt het circusfestival drie dagen lang de velodroomsite in.


Da Capo

Da Capo is een kroniek van een circusfamilie. Van de kleine Adolph die in 1842 op zijn 15 jaar wegliep met een circus tot vandaag, waar de 7de generatie na Adolph haar intrede doet in de piste van Circus Ronaldo. Een verhaal van 180 jaar verwondering. ​ Wat deze voorstelling extra uniek maakt, is dat verschillende generaties van de Ronaldofamilie voor de eerste keer samen in de piste staan.


Download beeldmateriaal

Gelieve de fotograaf te vermelden bij publicatie: ©Tom Herbots


Perscontacten

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven
Jonas Van Soom

Jonas Van Soom

coördinator CIRKL en CIRKLABO, 30CC Leuven
Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be