CIRKL lanceert feestelijke editie

Straf circustalent uit binnen- en buitenland

Leuven, 29 maart - Feest! CIRKL viert dit jaar haar vijfde editie van 13 tot en met 15 mei 2022. Het Leuvense circusfestival, georganiseerd door 30CC en CIRKLABO, pakt uit met een bruisend en kwalitatief programma voor jong en oud. Een combinatie van gratis en betalende voorstellingen met dit jaar extra aandacht voor nieuw, pril en experimenteel werk van CIRKLABO-artiesten. De centrale festivallocatie wordt dit jaar opnieuw de site rond de Velodroom. Ontdek het volledige programma op www.cirklcircus.be.

“Dit jaar kunnen we opnieuw van CIRKL in volle glorie genieten! Het circusfestival verwelkomde de voorbije jaren telkens meer dan 10.000 bezoekers in de Leuvense binnenstad. Tijdens deze feestelijke editie wisselen gevestigde waarden af met aankomend circustalent uit binnen- en buitenland”, aldus Leuvens schepen van cultuur Denise Vandevoort.
“Dit jaar ontvangen we tijdens CIRKL bijzonder veel lokale circusartiesten en residenten van de Leuvense circuswerkplaats CIRKLABO. Bovendien werken we voor het eerst samen met een gastcurator. Daarmee zorgen we voor een jonge, frisse blik die een unieke identiteit toevoegt aan de inhoud van het festival”, vertelt Jonas Van Soom, coördinator van CIRKL.

In première

Op het programma staan heel wat nationale en internationale artiesten met enkele premières. Zo gaat de Leuvense circusartiest Hendrik Van Maele in première met 13 Harbinger Road: een intrigerende mix van acrobatie en dans over de kunst van het gooien en vangen. Zit je niet zo graag stil tijdens een voorstelling? Dan is de Belgische première PASSING BY van Knot on Hands misschien wel iets voor jou. De circusartiesten nemen je mee op pad door de stad. Ook de gezelschappen Dyne en Paraplu van de Leuvense circusschool Cirkus in Beweging gaan in première met voorstellingen Equi en Ik. Tot slot kan je in première genieten van een geweldige Double Bill met Leuvense jonge, interdisciplinaire circusmakers.

Gastcurator Helena Sirugue

Helena Sirugue (23) bijt voor deze editie de spits af als gastcurator. Naast zich te verdiepen in partneracrobatie als circusartieste in opleiding (Centre Régional des Arts du Cirque in Lille-Lomme), vind je Helena ook vaak terug bij andere voorstellingen en circusfestivals. Helena selecteerde bijvoorbeeld de Chileense partneracrobaten Denisse Mena en Yerko Castillo met hun performance Flâneurs. Ook de circusvoorstelling Maybe there is no ending van het Catalaanse gezelschap Circ Pistolet brengt Helena graag naar Leuven. Ontdek hier Helena’s selectie.

Velodroom

De site rond de prachtige Velodroom wordt de centrale festivallocatie van CIRKL. Zet je op het terras en klink mee op ons vijfjarig bestaan, geniet doorheen de dag van een vleugje muziek of ga eens piepen bij Doble Mandoble en de expoperformance van Camiel Corneille in Cas-co. Begint het na al die voorstellingen ook te kriebelen? Cirkus in Beweging gaat tijdens knotsgekke workshops samen met jou op zoek naar de circusartiest in jezelf!


CIRKL wordt georganiseerd door 30CC en CIRKLABO, in samenwerking met Cirkus in Beweging en stad Leuven.


Praktisch

CIRKL 2022
13 – 15 mei
Info & tickets: www.cirklcircus.be

Beeldmateriaal

Download de persbeelden van alle activiteiten

Perscontacten

Jonas Van Soom

Jonas Van Soom

coördinator CIRKL en CIRKLABO, 30CC Leuven

Nina Daelemans

communicatie & pers, 30CC

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be