Cultuur beleef je samen

Cultuur beleef je samen

Negen cultuurcentra bundelen de krachten.

Voor het eerst lanceren de negen cultuur- en gemeenschapscentra van Oost-Brabant samen hun programma voor het najaar van 2020. Het motto: ‘Cultuur beleef je samen’.

De gezamenlijke lancering op maandag 17 augustus is een primeur, want tot nu toe lanceerde elk cultuurcentrum zijn programma volgens een eigen timing. Omwille van de uitzonderlijke omstandigheden willen de verschillende cultuurhuizen elkaar versterken door hun programma op hetzelfde moment te lanceren. Ook de ticketverkoop start voor alle huizen in de week van 29 augustus tot 5 september.

Door de COVID-19 pandemie moesten in maart de cultuurcentra voor vele maanden alle voorstellingen annuleren. De zalen bleven gesloten, de podia leeg. De cultuursector zocht aansluiting bij het Vlaams kabinet Cultuur en de expertengroep GEES en legde hen een sectorgids voor met protocollen met strenge preventiemaatregelen.

Elk cultuurcentrum hanteert deze sectorgids en zorgt zo voor een veilige omgeving voor publiek, artiesten en medewerkers. Het gaat om garanties voor social distancing, registratie van bezoekers voor contact tracing, beperkingen op het aantal toeschouwers, strenge hygiënemaatregelen voor medewerkers, en mondmaskerregels…
Op deze manier kan publiek veilig bijeenkomen om opnieuw cultuur te beleven. Want cultuur beleef je samen, ook op anderhalve meter afstand.

Samen bieden de cultuurcentra voor de hele regio een breed en kwalitatief aanbod van muziek, theater, dans, circus en familievoorstellingen.  Gekende namen als Kommil Foo, Stoomboot, Michael Van Peel, Circus Ronaldo, TG Stan, Brussels Philharmonic, ... zal je het komende najaar in Oost-Brabant op de planken zien. Maar ook jong opkomend talent zoals de debuutvoorstelling 'Het temmen van de feeks' van theatermaakster Sietse Remmers reist doorheen de regio in het kader van Eigen Kweek.

De negen centra die de handen in elkaar slaan zijn CC Het Gasthuis Aarschot, CC De Borre Bierbeek, GC Den Breughel Haacht, GD De Wildeman Herent, CC Diest,  GC Den Bussel Keerbergen, 30CC Leuven, CC Den Egger Scherpenheuvel Zichem en CC De Kruisboog Tienen.


Praktisch

17 augustus: gezamenlijke lancering najaarsprogramma
29 augustus - 5 september: start ticketverkoop

De negen cultuur- en gemeenschapcentra:

Contact

Denise Vandevoort
Denise Vandevoort schepen van cultuur, stad Leuven
Veerle Van Schoelant
Veerle Van Schoelant Artistieke leiding seizoen 21-22, 30CC

Over 30CC

Leuvense culturele pleisterplek. Een huis vol theater, performance, literatuur, jazz, klassiek, dans, pop&rock, circus en jeugdtheater. Van Artemis tot Zuidpool ...

30CC
Rijschoolstraat 4 bus 0004
3000 Leuven