DERDE EDITIE CIRKL OPNIEUW GROOT SUCCES

10.000 bezoekers voor derde editie Leuvens circusfestival CIRKL

Leuven, maandag 20 mei - De derde editie van het Leuvense circusfestival CIRKL was opnieuw een groot succes. Ondanks het slechte weer zondagavond vonden 10.000 bezoekers het voorbije weekend de weg naar de Leuvense Vaartkom om te genieten van het circus van vandaag én morgen.

CIRKL 2019 was weer een schot in de roos: ondanks de regenbuien zondagavond - waardoor vier voorstellingen moesten worden afgelast en CIRKL vroeger was afgelopen dan voorzien - kwamen er het voorbije weekend ongeveer 10.000 bezoekers naar de Vaartkom: 1.000 op vrijdag, 5.000 op zaterdag en 4.000 op zondag.

Schepen van cultuur Denise Vandevoort: “CIRKL is een kwalitatief hoogstaand circusfeest voor een breed publiek, en dat is duidelijk een succesformule. Het aantal bezoekers stijgt jaar na jaar en het festival krijgt lovende reacties van alle aanwezigen, zowel bezoekers als artiesten."

Festivalcoördinator Jonas Van Soom (30CC): “CIRKL was dit jaar helaas vroeger gedaan dan gepland. Zondag om 5 uur in de namiddag is het beginnen regenen, waardoor we vier voorstellingen hebben moeten schrappen. Dat is heel jammer, maar veiligheid is voor ons prioritair. Het was een spijtig einde van een heel mooi festival. Ondanks de regen was CIRKL 2019 een topeditie, met negen uitverkochte voorstellingen en een recordaantal bezoekers."

DRIE JAAR VERNIEUWEND CIRCUS AAN DE VAARTKOM

CIRKL ontstond drie jaar geleden en was meteen een groot succes.

Schepen van cultuur Denise Vandevoort: “CIRKL ontstond in 2017 uit een jarenlange traditie van straffe circusfestivals in Leuven. We kiezen met CIRKL resoluut voor nieuw en vernieuwend circus en zetten daarbij bewust in op jong talent en lokale beloftes. CIRKL is een plek waar beloftevolle artiesten - uit Leuven, maar ook van elders - de kans krijgen om nieuwe voorstellingen te brengen. En uit de grote opkomst, de uitverkochte voorstellingen en de positieve reacties kunnen we wel afleiden dat het publiek daar heel erg voor openstaat."

Festivalcoördinator Jonas Van Soom (30CC): “Voor deze derde editie hebben we CIRKL verbreed, maar ook verdiept. We hebben aan de ene kant meer ingezet op cross-overvoorstellingen die breder gingen dan puur circus. Aan de andere kant trokken we voor CIRKL 2019 de lijn van de vorige edities door met een nóg grotere focus op jong talent, prille producties en beloftevolle gezelschappen. De voorstelling ‘Follow Us’ van Be Flat en Cirkus in Beweging is bijvoorbeeld een lokale productie - recht uit Hal 5 - die heel erg in de smaak viel, zowel bij het grote publiek als bij professionals. We hebben de capaciteit daarvan zelfs twee keer opgetrokken, om tegemoet te kunnen komen aan de grote interesse"

Volgend jaar vindt CIRKL plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 17 mei 2020.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jonas Van Soom, festivalcoördinator CIRKL:
016 31 11 33 - [email protected]

Tine Nelissen, communicatie CIRKL: ​
0471 92 14 08 - [email protected]

www.cirklcircus.be


SFEERFOTO'S CIRKL 2019 © Dirk Sevenants

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

[email protected]

www.30cc.be