Dit was Rode Hond 2023!

Alweer een succesvolle editie van Rode Hond met ruim 12000 bezoekers

Wat een start van de herfstvakantie! Vier dagen lang stond Leuven in het teken van Rode Hond, het kunstenfestival voor families. Duizenden kinderen genoten samen met hun (groot)ouders van een overvol programma op maar liefst 24 verschillende locaties. Meer dan 200 activiteiten – waarvan een groot aantal helemaal gratis – zorgden voor een gezellige drukte.

Festivalcoördinator Sanne Clerinx blikt alvast tevreden terug: “We hebben weer een mooie editie van Rode Hond achter de rug met heel wat uitverkochte activiteiten. We onthouden het succes van de voorstellingen die in première gingen: FOON van het Leuvens collectief DofT en Shenanigans van Jam.Shenanigans. Daarnaast trokken ook Circus! en de gloednieuwe Battle Shake - kids edition heel wat volk naar de 30CC/Schouwburg. Ook het Festivalcentrum met een focus op digital arts was een groot succes, de AR beleving van Link in de Kabel werd goed gesmaakt.”

Rode Hond trok ook naar families die niet naar het festival konden komen. In het kinderziekenhuis van UZ Leuven stond de vertelling Aku Anansi – een wereld vol verhalen op het programma. En Cirkus in Beweging organiseerde een vader-kind circusworkshop in de Leuvense gevangenissen.

Editie 2024: Save the date!

Van zaterdag 26 tot dinsdag 29 oktober 2024 zal Rode Hond opnieuw weerklinken doorheen de stad. De ticketverkoop start eind september 2024.

Aftermovie 2023

Herbeleef het festival met deze wondermooie aftermovie, gemaakt door Vicky Bogaert van The Untold.

Download de persbeelden

Rode Hond 2023 was een organisatie van 30CC, Bamm!, Bib Leuven, Cinema ZED, Cirkus in Beweging, Confucius Institute, De Aanstokerij, Erfgoedcel Leuven, Huis van het Kind, Jeugddienst Leuven, Kabaal, Koning Kevin, stad Leuven, Link in de Kabel, M Leuven, Mithe, OPEK, Scouts en Gidsen Museum, Stad en Architectuur, Stadsarchief Leuven, Spoor 6, STUK, Trill, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be