Een nieuw ritueel voor de stad

Infinite Dances brengt verbinding en troost

Leuven - 24 juni 2022. Vanaf juni kunnen Leuvenaars elke laatste maandag van de maand getuige zijn van Infinite Dances, een rituele dans gechoreografeerd door Michiel Vandevelde, in samenwerking met 30CC. Het project is een eenvoudig maar ontroerend eerbetoon aan onze dierbaren die er niet meer zijn. Maar ook om het leven te vieren in al zijn kwetsbaarheid. Leuvense amateurdansers van alle leeftijden voeren de dans uit op verschillende plaatsten in de stad.

“We nodigen iedereen uit om te komen kijken naar dit dansant herdenkingsritueel. En deelnemen mag ook natuurlijk. We proberen door dans mensen samen te brengen. Momenteel gaat het om een kleine groep van een vijftiental dansers die de choreografie onder de knie hebben. Zij zullen hun kennis overdragen op anderen en voor we het weten hebben we een maandelijks groot ritueel in de stad. Hoe mooi zou het zijn als we dit ritueel tot in het oneindige kunnen voort zetten”, zegt Leuvens cultuurschepen Denise Vandevoort.

De eerste keer vindt plaats op maandag 27 juni. Bij valavond kan iedereen een kijkje komen nemen op het Ladeuzeplein en de kracht ervaren van dit nieuwe gemeenschapsverbindend project. De dans is gratis en iedereen mag meedoen. Vooraf reserveren hoeft niet. Of je nu als toevallige kijker passeert of als danser deelneemt, beide rollen zijn waardevol.

Infinite Dances is een dans tussen eindigheid en oneindigheid. In een confrontatie met de dood, vroeg ik me af hoe we fysieke vormen van herdenking kunnen creëren? Eindigheid wordt benadrukt door oneindigheid: de bewegingen die nooit stoppen, de adem die doorgaat, de verhalen en symbolen die worden overgeleverd. Zo evoceert de dans tegelijkertijd het komen en gaan van het leven. Het fysieke wordt spiritueel, de lichamen worden geesten”, vertelt choreograaf Michiel Vandevelde.

Leuvenaars dansen mee

Vandevelde leerde de choreografie aan aan Leuvense amateurdansers. Die zullen het op hun beurt overbrengen aan nieuwe geïnteresseerde dansers. Wie graag wil meedansen, is welkom! Dat kan door een mailtje te sturen naar christel.dusoleil@leuven.be om je in te schrijven voor een workshop.


PRAKTISCH

Infinite Dances elke laatste maandag van de maand bij valavond | op verschillende locaties in de stad. ​

De eerste dans is op maandag 27 juni, om 21.40 uur op het Monseigneur Ladeuzeplein.

Volg 30CC op Facebook of Instagram of ga naar www.30CC.be voor de locaties voor de volgende maanden.

Data

 • 27 juni ​ ​ ​ 21.40 uur
 • 25 juli ​ ​ ​ 21.10 uur
 • 29 augustus ​ ​ 20.10 uur
 • 26 september ​ ​ 19.05 uur
 • 31 oktober ​ ​ 18.00 uur
 • 28 november ​ 16.10 uur
 • 26 december ​ ​ 16.10 uur
 • 30 januari ​ 17.00 uur
 • 27 februari ​ ​ 17.55 uur
 • 27 maart ​ ​ 19.40 uur
 • 24 april ​ ​ 20.35 uur
 • 29 mei ​ ​ ​ 21.15 uur
 • ...

Contact

Veerle Van Schoelant

Veerle Van Schoelant

artistieke leiding, 30CC
Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be