EERSTE EDITIE 'CIRKL' IS GROOT SUCCES!

NIEUW CIRCUSFESTIVAL ZET LEUVEN CIRCUSSTAD OP DE KAART

Leuven houdt van circus en circus houdt van Leuven, dat is meer dan de terechte conclusie na 'CIRKL'. Het nieuwe circusfestival trok tijdens zijn eerste editie zo'n 8.000 bezoekers. Daarmee kende het festival een gezellige drukte tijdens het hele weekend. Het programma scoorde bovendien in alle onderdelen: uitverkochte headliners, vele jonge talenten en een circuspark voor jonge gezinnen. 

Cultuurschepen Denise Vandevoort: "We wisten natuurlijk al langer dat Leuven een ideaal circusbiotoop heeft. We hebben immers bijna 25 jaar Cirkus in Beweging en vele jaren circusprogrammatie in 30CC op onze teller. Maar met het gloednieuwe 'CIRKL' kunnen we al die troeven nu delen met een breed en divers publiek. Ik ben dan ook bijzonder trots dat we er vanaf de eerste editie in slagen om ons potentieel als Leuven Circusstad in de verf te zetten. Ook in de komende jaren zullen we dus blijven inzetten op deze kunstvorm."

Festivalcoördinator Jonas Van Soom (30CC) blikt eveneens tevreden terug op een geslaagd weekend. "Het leek vrijdagavond nog even spannend te worden met de weersomstandigheden, maar eigenlijk is het hele weekend perfect verlopen. Ik ben vooral ook blij dat het publiek genoot van alle facetten van het festival. Zowel de internationale toppers als de vele jonge, Belgische gezelschappen trokken volle tenten en zalen. Zo speelde het Australische Gravity & Other Myths driemaal voor een uitverkochte tent en liet Dyne (Cirkus in Beweging) twee keer De Smidse vollopen. Het Sluispark was verder het gedroomde festivalcentrum waar gezinnen zelf van circuskunsten konden proeven en genieten van de vele gratis acts. En de acrobaten van Lyapunov zorgen voor een eyecatcher van formaat met hun luchtbruggen tussen de industriële panden. Het wordt dus een fijne uitdaging om volgende editie nog beter te doen!”

SAVE THE DATE!

Die tweede editie van 'CIRKL' staat overigens al op de agenda. Van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei 2018 beleef je weer een frisse lading circuskunsten. Het programma wordt begin 2018 voorgesteld, onder meer via www.cirklcircus.be

Maar uiteraard kan je in Leuven Circusstad ook de rest van het jaar terecht voor je portie circus. Cirkus in Beweging blijft een brede circuseducatieve werking aanbieden onder het motto "circus voor iedereen". Cultuurcentrum 30CC programmeert veel circustheater en schenkt circusartiesten ruimte voor repetities, masterclasses en creatieperiodes in de 30CC/Predikherenkerk. En tenslotte is er de circushumaniora aan het Koninklijk Atheneum Redingenhof, een unieke opleiding in Vlaanderen.

PARTNERS

'CIRKL' is een organisatie van 30CC, in samenwerking met Cirkus in Beweging en stad Leuven.

Het festival geniet de warme steun van de Vlaamse Overheid, provincie Vlaams-Brabant, Radio2, Deze Week, OPEK, De Hoorn, ViriX, Stella Artois en Novotel.

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Jonas Van Soom

festivalcoördinator CIRKL, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be