Eindelijk blaft Rode Hond weer uit volle borst

15 tips voor de herfstvakantie

Na een jaar afwezigheid is het familiefestival Rode Hond weer helemaal op de afspraak in de herfstvakantie. Van 4 tot 7 november kunnen kinderen tussen 0 en 12 jaar, samen met hun ouders, grootouders, meters en peters … komen genieten van een geweldig divers cultuurprogramma. 20 Leuvense cultuurpartners stelden een programma samen boordevol filmpremières, verrassend theater, actieve workshops, kunstrondleidingen, spectaculair circus, duizelingwekkende dans en nog veel meer op maat van het jonge publiek.

“Rode Hond is voor heel veel families een vaste afspraak in de herfstvakantie. Ik ben ontzettend blij dat na een jaar afwezigheid door dat ene besmettelijke virus we eindelijk weer het aanstekelijke cultuurvirus dat Rode Hond is, kunnen verspreiden. Met meer dan 200 activiteiten, op 27 verschillende locaties belooft deze 15 editie weer een echte knaller te worden,” ​ zegt schepen van cultuur Denise Vandevoort.
Samen met 20 Leuvense cultuurhuizen hebben we ook dit jaar weer een straf programma op poten gezet, zegt festivalcoordinator Sanne Clerinx van 30CC. ​ Rode Hond is een theaterfestival, een filmfestival, een circusfestival, een doe-het-samen-festival... Alle disciplines komen aan bod.

Meer dan een vierdaagse

Rode Hond vindt niet enkel plaats tijdens de vierdaagse in de herfstvakantie, maar is nu al volop bezig.

"De kinderen van de buurtwerking Fabota bouwen samen met Link in de Kabel deze maand een eigen game. Deze spiksplinternieuwe game tonen ze voor het eerst op groot scherm tijdens het openingsfeest en daarna kan iedereen de game zelf uitproberen in de game hall” vertelt schepen Vandevoort.

De leerlingen van de Regenboog uit Kessel-Lo gaan op voorhand aan de slag. Samen met textielkunstenares Silke Rys zullen de Leuvense Schouwburg aankleden met prachtige banieren aan de voorgevel. ​

Rode Hond trekt ook naar het kinderziekenhuis van UZ Leuven met een mooie vertelling en workshop en in gevangenis Leuven Centraal staat er een vader-kind circusworkshop op het programma.

 

Meer dan 200 activiteiten staan er op het menu. We geven graag 15 tips mee uit deze 15e editie.

15 tips voor de herfstvakantie

3 keer buitengewoon

Rode Hond kleurt graag buiten de lijntjes.

1.De wondermooie 30CC/schouwburg is dit jaar het Festivalcentrum van Rode Hond. ​ Naast straffe voorstellingen serveert 30CC er een programma vol gameplezier. De Belgische gameontwikkelaars Devilé Arcade bouwen de statige 30CC/Schouwburg om tot een coole gamehall. Voor sommige games moet je zelfs je handen niet gebruiken... Devilé Arcade creëerde tijdens de lockdown games die met de coronaveilig met de voeten gespeeld moeten worden.

2. In het vierdaagse vakantiekamp Kinderkaap van Koning Kevin kapen de jonge deelnemers het festival. Ze bezoeken elke dag minstens een voorstelling of workshop en gaan daarmee creatief aan de slag. Trommelend, zingend, tekenend, spelend, knutselend, dansend ... duiken ze achter de schermen en geven ze vorm aan hun gekke ideeën, wilde dromen of zotte uitvindingen.

3. Op de grote markt staat tijdens het festival een 18 meter hoog reuzenrad. Het wordt niet zo maar een ritje door de wolken, maar een origineel theateravontuur voor de hele familie. Stap in, draai mee met Radman en kijk om je heen alsof je de wereld voor het eerst ziet!

3 ​ tips voor de hele roedel

Samen beleven staat centraal op het hele festival. Ouders, grootouders, opvoeders, peters en meters... genieten samen met de kinderen van de activiteiten.

4. Ga samen met de hele familie op ontdekking tijdens de interactieve rondleiding op maat van kleuters door de expo Verbeelding van het universum in M Leuven.

5. Duik mee in het wondere avontuur van Mary Poppins in een de musicalworkshop van Mithe. Ook de volwassen begeleider mag mee zingen, dansen en spelen. Dat is pas echt supercalifragilisticexpialidasties!

6. Cirkus in Beweging nodigt familiebubbels uit om samen te spelen, te bewegen en nieuwe dingen te leren in Family Move. Jong en oud maken samen actief plezier en helpen elkaar allerhande uitdagingen te overwinnen in een fijne mix van circus en parkour.

3 keer op de planken

Alle disciplines komen aan bod op Rode Hond.

7. Miet Warlop creëert met Big bears cry too een buitengewoon bijzonder universum op het podium. Het maakt deze unieke performance over kwetsbaarheid gesneden koek voor kinderen vanaf 6 jaar.

8. Het universum spreekt tot de verbeelding. Meer nog, het reikt verder dan onze verbeelding. In de installatievoorstelling Sojoez R97 van Tal en Thee wordt het publiek mee geloodst in kleine groepjes naar een ruimtecapsule waar zich een klein wonder voltrekt over een groots thema.

9. Circusgezelschap Be Flat en de gloednieuwe Leuvense circuswerkplaats Cirklabo gaan in CIRCUS! samen op zoek naar bijzonder en vernieuwend circuswerk. Ze stellen een spectaculaire circusvoorstelling samen met internationale topacts uit verschillende circushogescholen.

3 ​ tips voor de kleinste puppy’s

Ook voor de allerkleinsten valt er veel te beleven op Rode Hond.

10. Theater De Spiegel brengt met Oort een intiem theaterconcert voor ouder en je baby. Samen reizen ze naar de meerstemmige wereld van voor de geboorte. Een voorstelling voor baby’s van 0- 14 maanden, geïnspireerd door wetenschap, technologie en Vlaamse polyfonie.

11. Bam is een zotte visuele voorstelling van Ultima Thule over samen de wereld opnieuw vormgeven. Met fantasie, verlangen en hoop. En met veel moed wanneer het tegenslaat. BAM! Voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

12. Stap met de vijf muzikanten van Frisse Oren in een muzikale zweefmolen. De wervelende klanken van Zwier tillen je op en draaien je rond. Een elegante wals trekt aan je voorbij, sierlijke melodieën golven heen en weer en veranderen de muzikanten in een zoemende bromtol. Een muzikale ode aan zwieren voor kinderen van 1 tot 3 jaar.

3 ​ tienertips

Rode Hond is er zeker niet alleen voor de kleintjes. Ook als je tien of ouder bent, valt er vier dagen veel te beleven.

13. Mylo Freeman brengt met haar prachtige prentenboek We moeten allemaal feminist zijn het feminisme naar een jonger publiek. Na de vertelling gaan kinderen van 8 tot 12 jaar creatief aan de slag met vragen als “Hoe ziet een mannenberoep eruit?” of “Wat zijn echte meisjesdingen?”

14. Oscar en Oma Rozerood gaat op Rode Hond in première. Theatermaker Kwinten Van Heden brengt een magisch familiesprookje doorheen het leven op maat van kinderen vanaf 10 jaar.

15. De nieuwste Vlaamse familiefilm De gebroeders Schimm, is eentje om naar uit te kijken! Het belooft een geestige griezelfilm te worden ​ met de broers Michael en Andrew Van Ostade, Tine Embrechts, nieuwkomer Eva Luna Van Hijfte en tal van spoken en monsters in de hoofdrollen. Geschikt voor griezelfans vanaf 9 jaar.

 

Rode Hond op een rijtje


Perscontacten

Sanne Clerinx

Sanne Clerinx

Festivalcoördinatrice Warm Alarm, 30CC
Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be