FAKTHEATER

Vier dagen, vier fakbars, vier theatervoorstellingen van jonge makers

Wat als programmatoren de macht uit handen geven? Wat als je burgers mee laat programmeren? Wat als deze burgers - in een stad als Leuven - studenten zijn? Dan krijg je FAKTHEATER: vier avonden, vier fakbars en vier groepen van jonge theatermakers van KASK Gent en LUCA Drama Leuven, net of bijna afgestudeerd. Spannend theater op een niet-alledaagse plek, gecureerd door studenten Culturele Studies KU Leuven.

"Door andere mensen mee te laten kiezen welke voorstellingen er op onze podia staan, willen we nieuwe perspectieven binnenbrengen in onze programmatie en meer ruimte bieden aan experiment. Binnen het curatorenproject werken we samen met drie verschillende groepen. Naast dit traject met studenten lopen er trouwens nog twee andere trajecten waar we burgers laten programmeren: een samenwerking met de buurten en met Urban Woorden." legt schepen van cultuur Denise Vandevoort uit.

"Klinkt dat saai of hoogdravend? Dat wordt het zeker niet." aldus programmator theater Veerle Van Schoelant "Zo staan er o.a. een Griekse tragedie met hits van Dolly Parton en een komische vinnige bewerking van een repertoirestuk van Magne van den Berg op het programma. Er is een voorstelling over snowflakes; de 'bijnaam' van de generatie jong-volwassenen, stuk voor stuk mooi, fragiel en uniek als een sneeuwvlokje. In 'Hertenleer' tenslotte denkt een jonge vrouw na over de toekomst van het klimaat en die van haar ongeboren kind."  

"Ik koos deze voorstellingen zoals al gezegd niet zelf. Het zijn (oud-)studenten Culturele Studies Andries Haesevoets, Gitte Vanderbiest en Simon De Smet die de gezelschappen voor FAKTHEATER selecteerden. Door dit mede-eigenaarschap van 'gewone' Leuvenaars willen we het draagvlak voor de kunsten in onze stad verhogen."

 

PRAKTISCH

Ma 17 > do 20/2 in fakbars Maxim'O, Politika, Recup en Doc's bar. Telkens om 19.00 uur.

Het speelschema van de verschillende voorstellingen vind je op 30CC.be.

 

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Veerle Van Schoelant

programmator theater, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

[email protected]

www.30cc.be