Gedichtendag

Ideale start van de Poëzieweek

Vanaf 26 januari t.e.m. 1 februari is het Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. Is er een betere manier om die week te starten dan met een poëtische kroegentocht? Hef het glas op kunst, poëzie en passie!

“Ook dit jaar kunnen we weer een goedgevuld programma voorstellen, aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort. Op het programma o.a. de winnares van het EK Poetry Slam Carmien Michels, een unieke muzikaal-literaire samenwerking tussen  Lotte Dodion en Chantal Acda en met Samira Saleh en Anissa Boujdaini bieden we ook een podium aan de vrienden van Urban Woorden. Geert Viane en Joris Iven brengen werk uit hun gloednieuwe dichtbundels (uitgeverij P).

Ook de studenten van LUCA Drama o.l.v. actrice en docente Sara Vertongen krijgen een podium."

De performances zijn gratis.

De performances op de verschillende locaties beginnen op verschillende momenten. Je kan dus zeker meerdere cafés of boekhandels aandoen. Stel je programma samen op de website van 30CC.

Een organisatie van 30CC en Uitgeverij P in samenwerking met Vers Geweld, Urban Woorden en studenten Luca Drama o.l.v. Sara Vertongen met de steun van de betrokken boekhandels en cafés

PRAKTISCH

Do 26/01 , 19.30 – 22.00 uur, gratis, in de Leuvense binnenstad op diverse plekken, gaande van boekhandel Boekarest tot café de Reynaert.

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Danny Theuwis

30CC / Programmator literatuur, 30CC

Kristien Verheyden

30CC / Communicatie, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

[email protected]

www.30cc.be