Gevierde Amerikaanse schrijvers bij 30CC in september

30CC ontvangt dit voorjaar twee van de meest toonaangevende Amerikaanse auteurs voor een boekvoorstelling. Zowel Jonathan Safran Foer als Colson Whitehead zijn populaire schrijvers met een uitgesproken engagement en dito schrijfstijl.

Klimaatdebat

Jonathan Safran Foer komt naar Leuven met zijn nieuwste non-fictie boek onder de arm. ‘Het klimaat zijn wij’ gaat onder meer over de vleesconsumptie en de klimaatverandering. Een razend populair debat, zo blijkt ook uit het feit dat zijn boekvoorstelling op donderdag 5 september in het Maria-Theresiacollege zeer snel uitverkocht was. Inmiddels werd de presentatie verplaatst naar de Pieter De Somer Aula, maar wie er nog bij wil zijn, moet zich reppen!. 

Racisme

Pulitzer-prijswinnaar Colson Whitehead beschrijft in zijn laatste boek, ‘De jongens van Nickel’, het tijdperk van de Jim Crow-rassenwetten in het zuiden van Amerika. Het raciale thema is razend actueel in de States en dus plaatste Barack Obama het boek dit jaar op zijn officiële ‘zomerleestlijstje’. Whitehead is te gast op dinsdag 10 september in 30CC/Wagehuys. Ook hier gaat het om de laatste twintig tickets.

“We zijn erg trots dat we in Leuven twee van de succesvolste auteurs van de moderne Amerikaanse literatuur mogen ontvangen. Zowel Safran Foer als Whitehead hebben een analytische en heldere visie op politieke thema’s als het klimaat en racisme. Leuven is een moderne, open stad en dergelijke maatschappelijke debatten – al dan niet in literaire vorm - moedigen we dan ook aan”, aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort.

Opgelet: beide gesprekken zijn in het Engels.

PRAKTISCH

Jonathan Safran Foer: do 5/9, 20.00 uur, Pieter De Somer Aula
Colson Whitehead: di 10/9, 20.00 uur, 30CC/Wagehuys

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Danny Theuwis

programmator literatuur, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be