GODVERDOMSE DAGEN OP EEN GODVERDOMSE BOL

DIMITRI VERHULST LIVE * LITERAIR JAZZCONCERT

Bijna tien jaar geleden verscheen 'Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol' van Dimitri Verhulst. Daarin beschrijft Verhulst de geschiedenis van de mensheid in een 'oerknal van taal', zoals alleen hij dat kan. Toen de Nederlandse gitariste en componiste Corrie Van Binsbergen het boek voor het eerst las, hoorde ze muziek in zijn zinnen. De twee vonden elkaar en nu staan samen op het podium. Ze verzoenen woord en muziek, samen met de negenkoppige band van Van Binsbergen en de strijkers van het Vlaamse Sun*Sun*Sun String Orkest. Een ontdekking op 9 november in 30CC/Schouwburg.

Concert- en literatuurprogrammator Danny Theuwis van 30CC: "Dit literair concert is een echte een must see, of must 'hear'. Dimitri Verhulst heeft een messcherpe schrijfstijl en de muziek van Corrie Van Binsbergen schuurt. Een perfecte combinatie, waar zowel tekstueel als muzikaal apocalyptische uitbarstingen weerklinken. Corrie is overigens een graag geziene gaste bij ons in 30CC. Ze stond hier eerder al aan de zijde van Toon Tellegen, Josse De Pauw en PF Thomése."

Ook schepen Denise Vandevoort kijkt uit naar deze productie: "Dimitri Verhulst schetst de evolutie van de mensheid in zo'n twee uur en levert daarmee een prachtig staaltje van zijn kunnen. Ook de niet zo mooie kantjes van de mens komen naar voren. Dit zal wellicht herkenbaar zijn voor iedereen. Toch wordt het 'curriculum van smeerlapperij' verpakt in zo’n sterk artistieke weergave, dat het publiek verstomd zal staan van dit literair concert."

'Godverdomse Dagen' maakt slechts een beperkte tournee door ons land. Enkel in 30CC kan je het literaire concert combineren met een wijnproeverij, van Nederlandse wijnen nog wel! Er wacht je dus een smakelijke avond in de Leuvense Schouwburg.

PRAKTISCH

Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol
Dimitri Verhulst, Corrie van Binsbergen en band
donderdag 9 november 2017, 20.00 uur
in 30CC/Schouwburg, Bondgenotenlaan 21, Leuven
tickets vanaf € 17 >>>> www.30CC.be 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, stad Leuven
Danny Theuwis 30CC/concert & literatuur, 30CC
Denise Vandevoort schepen van cultuur, stad Leuven
Danny Theuwis 30CC/concert & literatuur, 30CC
Over 30CC

Leuvense culturele pleisterplek. Een huis vol theater, performance, literatuur, jazz, klassiek, dans, pop&rock, circus en jeugdtheater. Van Artemis tot Zuidpool ...

30CC
Rijschoolstraat 4 bus 0004
3000 Leuven