Grote belangstelling voor startdag ticketverkoop 30CC

Meer dan 22.000 verkochte tickets * nog veel moois in de aanbieding

Leuven, 11 juni - Het Leuvense cultuurcentrum 30CC startte vanochtend om 10.00 uur met de ticketverkoop voor het seizoen 2022-2023. Na twee uitdagende coronajaren was de belangstelling opnieuw overweldigend. Er werden meer dan 22.000 tickets verkocht. En er zijn nog veel meer tickets beschikbaar tijdens het volledige seizoen.

“Ik ben bijzonder blij dat het publiek, zelfs na twee moeilijke coronajaren, van cultuur wil blijven genieten. De start van de ticketverkoop is een serieuze boost voor ons Leuvens cultuurhuis. Om 16.00 uur telden we meer dan 22.000 verkochte tickets. Een bemoedigend cijfer, maar toch nog wat achterstand op de pre-coronaseizoenen. Ik heb er alle vertrouwen in dat die aantallen nog zullen toenemen”, aldus Leuvens schepen van cultuur Denise Vandevoort.

Vlot verloop

Om 10.00 uur opende 30CC zowel de onlinemodule als de ticketbalie in de Rijschoolstraat. Online stonden toen al meer dan 1.700 mensen klaar in de elektronische wachtrij om tickets voor hun favoriete voorstelling(en) te bemachtigen.

“Door die elektronische wachtrij en een maximale ondersteuning via mail, telefoon, sociale media en mensen aan de ticketbalie hebben we iedereen verder geholpen. Vanaf 11.30 uur was er ook geen wachttijd meer”, zegt Veerle van Schoelant, artistiek coördinator 30CC.

Trends in de ticketverkoop

  • De familievoorstellingen voor de allerkleinsten vallen duidelijk in de smaak bij het publiek. Zo waren de producties Prêt-à-porter van Theater De Spiegel en STOK PAARD PRINS van 4Hoog meteen uitverkocht.
  • De vaste waarden in het klassieke muziekprogramma, zoals het Kerstconcert en het Nieuwjaarsconcert, konden als vanouds rekenen op een trouwe aanhang.
  • Het publiek houdt duidelijk ook van het circusaanbod. De circusvoorstellingen La Cucina dell'Arte van Circus Ronaldo en Cirque Composé doen het bijvoorbeeld uitstekend.
  • In het muziekprogramma deden de hommageconcerten aan Wannes Van de Velde (Zwerver) en Kris De Bruyne (door Clara Cleymans, Mauro Pawlowski en Jan de Smet) het bijzonder goed. ​
  • Kommil Foo en Lieven Scheire waren een overdonderend succes. Aan beide producties werd een succesoptie toegevoegd.

Meer dan 200 producties

Bij 30CC kan je een heel seizoen lang genieten van een groot en gevarieerd aanbod aan voorstellingen en concerten. Met meer dan 200 producties zijn er dus nog heel wat tickets beschikbaar. Ontdek op www.30CC.be het volledige programma en koop je tickets meteen via de online ticketknoppen.

"We geven niet alleen gevestigde waarden een podium, maar we zetten ook bewust in op jong talent en innovatieve projecten zoals Amateurama 2.0, Eigen Kweek en De Curatoren. Dankzij ons grote aanbod zijn er het hele seizoen lang nog tickets beschikbaar voor talrijke producties. Bovendien maken we het volledige programma van onze festivals, waaronder Rode Hond, Leuven Jazz en CIRKL, pas later bekend. Keuze genoeg dus!", zegt Veerle van Schoelant.

Beelden

Perscontacten

Veerle Van Schoelant

Veerle Van Schoelant

artistieke leiding, 30CC

Nina Daelemans

communicatie & pers, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

[email protected]

www.30cc.be