Grote opkomst voor de eerste maand Zomer van Sint-Pieter 2023

Nog 17 middagconcerten in augustus

Leuven, 31 juli - Het Zomer van Sint-Pieter festival is ook deze zomer de favoriete lunchafspraak van vele muziekfans. In juli kwamen er alvast meer dan 3.000 toeschouwers naar Leuven om een middagconcert mee te pikken. Ook in augustus hebben we nog heel wat moois in petto, met klassieke meesterwerken, verrassende composities en straffe uitvoerders uit binnen- en buitenland.

De succesformule blijft ook dit jaar behouden: elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geniet je van een gebald middagconcert van absoluut topniveau.

"Al 22 jaar is Zomer van Sint-Pieter een vaste en geliefde afspraak in de Leuvense zomer. Meer dan 3.000 muziekliefhebbers vonden in de afgelopen maand al hun weg naar het historische hart van onze stad. Cultuurhuis 30CC presenteert ook in augustus een kwalitatief en gevarieerd aanbod met onder meer de bijzonder gewaardeerde themaweek voor strijkkwartetten", aldus schepen voor cultuur Bert Cornillie.

Lokaal en internationaal talent

Basgambisten Atsushi Sakaï en Marion Martineau (do 3 augustus) zullen enkele werken spelen van de Franse componist Jean de Sainte-Colombe. Hij werd bekend bij het grote publiek dankzij de film Tous les matins du monde van Alain Corneau. Zijn tijdgenoten noemden hem de belangrijkste gambist uit de 17de eeuw. Sainte-Colombe vertrekt van een breed klankenpalet en laat de grote tessituur van het instrument volledig aan bod komen.

Tijdens het Zomer van Sint-Pieterfestival zetten we ook graag in op lokaal talent. Zo zal sopraan Lore Binon, na een eerdere passage in juli met Lingua Franca, een tweede thuismatch spelen met het kamermuziekensemble Revue Blanche (wo 9 augustus). Ze brengt een hulde aan pianiste en muze Misia Sert, op muziek van o.a. Ravel, Séverac en Auric.

Themaweek strijkkwartetten

Van 16 tot en met 18 augustus staat de themaweek voor strijkkwartetten gepland. Het Quatuor Voce brengt Mozarts Strijkkwartet KV 590 en het enige strijkkwartet van Debussy, een impressionistisch pareltje. Het Alfama Kwartet combineert het sublieme laatste kwartet van Mendelssohn met het opdrachtwerk Trois mouvements van Patrick Leterme. Quatuor Akhtamar sluit de week af met het eerste strijkkwartet van Beethoven, een krachtig werk en een echte publiekslieveling.

Smakelijke afsluiters

Straf jong talent nodigen we met plezier uit op het podium van Zomer van Sint-Pieter. Het Trio Malatya (di 22 augustus), winnaar van de wedstrijd Supernova 2023, ​ gaat aan de slag met een van de vier ultieme kamermuziekwerken voor klarinet van Johannes Brahms.

Eindigen doen we in stijl met wellicht een van de bekendste thema's van Franz Schubert: de 'forel'. Het St. George Quintet (do 31 augustus) zal ongetwijfeld voor een smakelijke muzikale afsluiter zorgen.

Dit en nog veel meer ontdek je op www.zomervansintpieter.be.


INFO

Programma

 • www.zomervansintpieter.be
 • programmabrochure (pdf, 652 kB)
 • Zomer van Sint-Pieter is een samenwerking tussen 30CC en Opus 3, tevens bezieler van 'Midis Minimes'. Alle artiesten en ensembles kan je dus ook in Brussel aan het werk zien.

Praktisch

 • Nog tot en met donderdag 31 augustus (niet op 15 augustus)
 • elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag,
 • telkens van 12.15 tot 12.55 uur,
 • afwisselend in 30CC/Minnepoort (Dirk Boutslaan 62): weken 6, 7, 8 en 9
  en 30CC/Predikherenkerk (O.L.Vrouwstraat): week 5

Tickets

 • in voorverkoop online, aan onze ticketbalie (Rijschoolstraat 4)
  & ook steeds beschikbaar aan de zaalkassa
 • € 6 per concert (tot en met 12 jaar: gratis / UiTPAS kansentarief: € 1,20)
 • voordeelpassen beschikbaar (5 en 10 tickets)
 • alle info via www.zomervansintpieter.be

PERSCONTACTEN

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven

Annick Dumalin

programma klassiek & Zomer van Sint-Pieter, 30CC

Nina Daelemans

communicatie & pers, 30CC

PERSBEELDEN

Hieronder krijg je al een selectie persfoto's van de afgelopen concerten in juli. De foto's van de aankomende concerten vind je in de online mediagalerij, in chronologische volgorde. ​ ​
(Het copyright staat - waar van toepassing - telkens vermeld in de filenaam.)

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be