Huiskamers vol jazz

Leuven Jazz * slotzondag 24 maart * 11 gratis concerten

Het 'Leuven Jazz' festival heeft vandaag elf huiskamerconcerten toegevoegd aan het al indrukwekkende programma. Op zondag 24 maart, de slotdag van de zevende editie, geniet je gratis van intieme concerten van vooral Belgische jazzmuzikanten.

"Al enkele jaren serveert 'Leuven Jazz' een gevarieerd programma", zo verduidelijkt cultuurschepen Denise Vandevoort. "Naast internationale headliners op de grote podia brengen we ook jazz in filmzalen, in cafés en ... in huiskamers. Door de ongedwongen setting en de gratis toegang is het een ideale gelegenheid om kennis te maken met het genre."

Festivalcoördinator Danny Theuwis: "Voor deze editie geven 30CC, Appeltuinjazz en La Conserve er een serieuze lap op. Op de slotzondag serveren we namelijk 11 gratis concerten in huiskamers, intieme clubs en twee woonzorgcentra. De locaties zijn bovendien zo gekozen dat je meerdere concerten, in diverse jazzstijlen, kan combineren."

Het programma is gebundeld in enkele zones:

  • In deelgemeente Wijgmaal kan je genieten van het QU4RTET van fluitist Stefan Bracaval en gaan gitaristen Hendrik Braeckman en Hans Van Oost in muzikale dialoog met meesterverteller en jazzkenner Marc Van den Hoof.
  • Aan de Vaartkom speelt het akoestisch trio Suura in Het Narrenschip en krijgt Random House, het kwartet van saxofonist Thomas Champagne, in Artkom de versterking van de New Yorkse trompettist Adam O'Farrill. De intieme jazzclub La Conserve laat je in de namiddag genieten van het nieuwe gelegenheidstrio van topbassist Nicolas Thys (met gitaristen Roeland Celis en Tim Finoulst) en brengt 's avonds de Franse gitarist Benjamin Sauzereau.
  • In het Nieuw Kwartier ben je welkom bij het RVB Quartet van de jonge, veelbelovende gitariste Rebekka Van Bockstal, brengt Criterium3 een mix van jazz, rock en americana en sluit je af met het opwindende Quartet van bassist Piet Verbist.

Schepen Denise Vandevoort: "Daarnaast kan je ook twee ensembles ontdekken in woonzorgcentra. In Woonzorgcentrum Remy, vlakbij het Nieuw Kwartier, speelt de jonge tromboniste Nabou Claerhout met haar kwartet Nabou, dat eerder al te bewonderen viel op het 'North Sea Jazz Festival'. In LDC Wijnveld zit je dan weer goed voor twee absolute sterren uit de Belgische pop, rock en jazz: gitarist Patrick Deltenre en pianist Ivan Paduart."

GRATIS, MET RESERVATIE
Alle huiskamerconcerten zijn gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Je reserveert dus best tijdig, én voor elk concert dat je wil bijwonen, via www.leuvenjazz.be.

NOG MEER GRATIS JAZZ
Ook de rest van de week heeft Leuven Jazz heel wat gratis concerten op het programma staan. Zo zijn er de 'Jazz op Zondag'-concerten in STUK Café en serveert 30CC gratis lunch- en aperitiefconcerten van onder meer Under the Surface, Milkshake Banana 2.0Fabrizio Graceffa Quartet en de LUCA Thema Ensembles. Ook de overige concerten zijn zeer betaalbaar, want tickets kosten gemiddeld € 16.

PRAKTISCH

HUISKAMERCONCERTEN: ZONDAG 24 MAART 2019
LEUVEN JAZZ: VAN 14 TOT EN MET 24 MAART 2019
TICKETS & INFO: WWW.LEUVENJAZZ.BE

PARTNERS

'Leuven Jazz' bundelt de krachten van onder meer 30CC, Appeltuinjazz, Artkom, C.C. Oratoriënhof, Cinema ZED, De Bib Leuven, De Libertad, Den Tube, Existenz, Het Depot, Het Narrenschip, La Conserve, LUCA Jazz, M-Museum Leuven, Muziekmozaïek, OPEK, Piep!, Radio Scorpio, Spits, Steiner for Life, Stelplaats, STUK (Jazz op Zondag) en Urban Woorden.

Het festival geniet de warme steun van Tripel Karmeliet, La Libre Belgique, De Morgen, Deze Week, Jazzism, The Brussels Times, Pentahotel Leuven, Vlaanderen en stad Leuven.

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Danny Theuwis

coördinatie/programmatie Leuven Jazz

Inge De Pauw

pers & PR Leuven Jazz

Robrecht Penders

communicatie & pers Leuven Jazz

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be