John Scofield, Eliott Knuets en Lakecia Benjamin zijn eerste namen Leuven Jazz 2023

10de editie | 9-19 maart 2023 | early bird voordeel!

Leuven, 24 november - Muziekfans kunnen weer op hun beide oren slapen: 'Leuven Jazz' serveert ook in 2023 een straffe tiendaagse met jazzsterren uit binnen- en buitenland, maar ook films, huiskamerconcerten en familievoorstellingen. De drie eerste concerten zijn zopas gelanceerd: gitaaricoon John Scofield, de jonge gitaarvirtuoos Eliott Knuets en de Amerikaanse saxofoniste Lakecia Benjamin maken in maart hun opwachting in Leuven. Tickets zijn nu al te koop met een extra early bird korting.

"Je zal de jazz weer kunnen proeven in heel de stad", zo vertelt cultuurschepen Denise Vandevoort. "Onder aanvoering van stedelijk cultuurhuis 30CC zorgen de vele partners voor een mooie tiende verjaardag in onze concertzalen, cafés, huiskamers, de cinema of gewoon op straat. Van 's morgens vroeg tot laat in de nacht leeft Leuven weer op een jazzy beat!"
"Deze eerste drie namen zijn niet van de minsten, maar het is nog maar het voorsmaakje van de tiende editie." vult festivalcoördinator Danny Theuwis aan. "Begin februari onthullen we het totaalprogramma van meer dan veertig events en daarbij kiezen we zowel voor absolute sterren als aanstormend talent. Verder bereiden we ook nog enkele verrassingen voor, zoals dat hoort bij een spetterend verjaardagsfeest!"

DE EERSTE NAMEN

Eliott Knuets 4tet met special guest

za 11 maart 2023 | 30CC/Schouwburg

30CC stelt met trots Eliott Knuets voor als young artist in residence van Leuven Jazz 2023. Knuets, nog altijd maar 18 jaar, loste tijdens de editie van 2022 alle verwachtingen in met zijn virtuoos en fris gitaarspel. 30CC geeft hem nu carte blanche voor een bijzondere avond.

Knuets kiest daarbij voor een gloednieuwe kwartetformatie, waarbij hij zich alvast omringd met een super ritmesectie bestaande uit Basile Rahola op contrabas en Antoine Pierre op drums. Verder nodigt hij ook nog een straffe, internationale special guest uit. Die naam wordt binnenkort bekendgemaakt.

John Scofield 4tet - Yankee Go Home

zo 12 maart 2023 | 30CC/Schouwburg

De Amerikaan John Scofield is natuurlijk vooral gekend als de jazzgitarist die doorbrak bij Miles Davis en sindsdien succes viert onder zijn eigen naam. Met meer dan veertig platen op zijn actief beïnvloedt hij de jazz sinds de late jaren 70 in een veelheid van stijlen.

Met zijn nieuwste project Yankee Go Home gaat Scofield terug naar wat voor hem heel vertrouwd aanvoelt. De rock-‘n-roll uit zijn jeugd bijvoorbeeld, maar ook de funk, country en freejazz waar hij vanaf zijn tienerjaren mee in aanraking kwam. Van Buddy Holly tot Neil Young en van The Grateful Dead tot Pharoah Sanders: Scofield combineert hun songs met eigen composities, in een kwartet met Jon Cowherd (piano), Vicente Archer (bas) en Josh Dion (drums).

Lakecia Benjamin - Phoenix

za 18 maart 2023 | 30CC/Schouwburg

De charismatische Amerikaanse saxofoniste Lakecia Benjamin stond gepland voor de editie van 2022, maar moest toen haar concert in laatste instantie annuleren. Op 18 maart 2023 kan je haar energieke stijl eindelijk bewonderen in Leuven.

Benjamin stelt er haar gloednieuwe album Phoenix voor, dat op 27 januari verschijnt. Deze plaat vol nieuwe composities is een zeer persoonlijk album geworden, een feestelijke herrijzenis na de pandemie. Het album werd geproducet door veelvuldig Grammy-winnares Terry Lyne Carrington en met bijzondere gasten op de plaat: schrijfster en activiste Angela Davis en topmuzikanten als Wayne Shorter, Dianne Reeves en Georgia Anne Muldrow. Een eerste single wordt deze maand verwacht.

Voor dit liveconcert omringt Benjamin zich met pianist Victor Gould, drummer Enoch (EJ) Strickland en bassist Ivan Taylor, allen ook deel van haar band op het nieuwe album.


PRAKTISCH

Leuven Jazz
9-19 maart 2023
www.leuvenjazz.be

EARLY BIRD VOORDEEL:
Vroege vogels genieten tot en met 31 december van een extra korting van € 3 bovenop de voorverkoopprijs!

 

Leuven Jazz is een initiatief van 30CC in samenwerking met onder meer Appeltuinjazz, CC Oratoriënhof, Cinema ZED, de Bib Leuven, Het Depot, DOCVILLE, Inuit, Leuven Orgelstad, LUCA School of Arts, M Leuven, MuziekMozaïek, SOJO, Steiner for Life en STUK / Jazz op Zondag.

Het festival geniet de warme steun van Knack, La Libre Belgique, De Zondag, Jazzism, Jazz&Mo', Penta Hotels, Stella Artois en de stad Leuven.


PERSBEELDEN

PERSCONTACTEN

Danny Theuwis

Danny Theuwis

programma in concert, literatuur & Leuven Jazz, 30CC

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be