Koers in de Schouwburg!

Ontdek het WK-programma van Leuvens cultuurhuis 30CC

Dat het WK Wielrennen deze maand naar Leuven komt, zal niemand ontgaan zijn. Naast het ongeëvenaarde sportfeest mag het publiek ook heel wat culturele topprestaties verwachten in de Dijlestad.

Schepen van cultuur, Denise Vandevoort: "Als dochter van een fietsenmaker ben ik opgegroeid in onze wielercultuur. Ik ben dan ook zeer blij dat ons stedelijk cultuurhuis 30CC het beste van koers én cultuur weet te combineren. Ze zorgen voor een straffe driedaagse met kopmannen Michel Wuyts en Lennaert Maes, én zetten ook mee de schouders onder een verbluffende WK Familiedag."

Dag & Nacht Koers! - Michel Wuyts

Op woensdag 15 september verruilt wielerman - én geboren Leuvenaar - Michel Wuyts het commentaarhokje voor het podium van de 30CC/Schouwburg. Begeleid door muzikanten Geert Vandenbon en Andries Boone brengt hij de voorstelling 'Dag & Nacht Koers!' voor grote en kleine wielerfreaks. Met grote histories, leuke weetjes, warme liedjes, grappige anekdotes en intense vertelsels waar je stil van wordt.

'Dag & Nacht Koers!' heeft twee gezichten. Op klaarlichte dag zoeft het peloton voorbij. Atleten zijn op hun toppunt. De camera’s draaien, de spanning stijgt, de sprint is bloedstollend. Als de avond valt en het circus halt houdt, worden atleten mensen. Vlees en bloed. Karakters, met ambities en dromen, met blessures en twijfels. Wit en zwart. Laagje na laagje deelt Michel hun ziel met de toeschouwer. En hun verhalen.

woensdag 15.09 - 20 uur - 30CC/Schouwburg - Covid Safe Ticket event

Iet me wiel - Lennaert Maes & vele gasten!

Daarnaast vroeg 30CC aan de bekende Leuvense zanger Lennaert Maes (Lenny & De Wespen) om een speciaal muziekprogramma in elkaar te steken rond het WK Wielrennen. Het resultaat heet 'Iet me wiel' - Leuvens voor "Iets met wiel" - en zit vol met songs over winst en verlies, odes aan enkele grote flandriens en leuke gesprekken over de wielrennerij.

Naast zijn bevriende muzikanten nodigt Lenny tal van zangers uit met een hart voor de koers. Daarbij zanger, tv-figuur en persoonlijke tatoeërder van Tom Boonen, Tijs Vanneste (De Kemping/Van Echelpoel), de wielerfanaten Rick de Leeuw, Klaas Delrue (Yevgueni) en Little Kim, én Leuvens stadssopraan Noémie Schellens. Op vrijdag krijgen ze het gezelschap van DAAN en op zaterdag wordt afgesloten met niemand minder dan Raymond van het Groenewoud.

De avonden worden aan elkaar gepraat door radio-icoon én wielertoerist Jan Hautekiet. Hij gaat in gesprek met de moeder van Leuvens wielrenner Jasper Stuyven, met man-op-de-motor Carl Berteele én met een echte flandrien, wiens naam nog even een verrassing blijft.

vrijdag 17 & zaterdag 18.09 - 20 uur - 30CC/Schouwburg - Covid Safe Ticket event

WK Familiedag

Op de 'WK Familiezondag' op 19 september krijg je over het hele Leuvense grondgebied een veelzijdig programma, waarin fietsen of hun onderdelen een hoofdrol spelen. 

30CC zorgt ook dan voor een stevige cultuurinjectie en laat je onder meer genieten van de sprookjesachtige 'Bike Parade' van Theater Tol, een optreden van muziek- en fietsvrienden Jan Hautekiet en Rick de Leeuw, de zelfgebouwde instrumenten in 'SPAAK' van Jo Zanders en Katrien Bos of het theaterstuk 'Fondriest' van Andy Van Kerschaever

Maar je kan je ook zelf uitleven in de 'Koers op rollen'  op het podium van Schouwburg, de 'Gekke Fietsen' uitproberen op de Velodroom of je (loop)fietsje of buggy pimpen in het Sluispark.

zondag 19.09 - 10 - 18 uur - vele locaties - gratis, enkel reserveren voor wedstrijd 'Koers op Rollen'

 

Organisatie

30CC organiseert dit WK-programma in nauwe samenwerking met Tofsport Leuven, Leuven Europese Sporthoofdstad 2021 en stad Leuven.


PERSCONTACTEN

Danny Theuwis

Danny Theuwis

programma in concert, literatuur & Leuven Jazz, 30CC

Ook Lennaert Maes en Jan Hautekiet zijn beschikbaar voor interviews.


PERSBEELDEN

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be