Korenfestival 'Leuven beKOORt' lokt 4.000 bezoekers

Eerste editie is schot in de roos / Publiek ontdekt vele koren en prachtige locaties

Het gloednieuwe 'Leuven beKOORt' sloot daarnet af met een massale samenzang in de wereldcreatie 'You Knight'. ​ Het korenfestival lokte vanmiddag ruim 4.000 bezoekers naar zeventien locaties in de Leuvense binnenstad. Het publiek genoot duidelijk van de veelzijdige koormuziek op vaak verrassende plekken in de stad.

"We moesten er twee jaar op wachten, maar de eerste editie van 'Leuven beKOORt' overtreft werkelijk onze stoutste verwachtingen!" aldus ​ cultuurschepen Denise Vandevoort. "Talloze keren ben ik aangeklampt door enthousiaste toeschouwers en koorleden. Een grote pluim op de hoed van ons cultuurhuis 30CC en Kooruwel die dit festival krachtig op de kaart hebben gezet."

Tachtig concerten en verborgen parels

'Leuven beKOORt' bood bezoekers de keuze tussen heel diverse stijlen en klanken: van gospel- en popkoren tot kinderkoren en klassieke mannen- en vrouwenkoren. De veertig koren gaven vanmiddag elk twee concerten op twee verschillende podia in de Leuvense binnenstad.

Bij de zeventien podia waren ook enkele verborgen parels in de stad, zoals de kapel van het Hollands College, de tuin van het Iers College of de Damiaancrypte.

Annick Dumalin, muziekprogrammator van 30CC: "Het was ons opzet om niet alleen de verscheidenheid en het enthousiasme van de koorwereld te tonen, maar om bezoekers ook een onbekend stukje Leuven te laten ontdekken. Dit blijkt duidelijk een gouden combinatie, zo leren ons de begeesterde reacties van het talrijke publiek."

'Leuven beKOORt' wordt overigens een blijver als seizoensopener van cultuurhuis 30CC. De tweede editie van het korenfestival komt er in september 2024.


PERSCONTACTEN

Annick Dumalin

programma klassiek, Zomer van Sint-Pieter & Leuven beKOORt, 30CC

Bart Vanreusel

programma Leuven beKOORt, Kooruwel

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be