L'étude (Nu slaat de chaos toe)

Première bij 30CC

Op vrijdag 17 maart gaat in 30CC/Schouwburg in Leuven L’étude (nu slaat de chaos toe) in première, het nieuwe theaterstuk van Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch. Daarna volgt een uitgebreide tournee door Vlaanderen.

“Vrouwen die een theatervoorstelling maken over macht, waanzin en liefde. Om duimen en vingers bij af te likken! En dat gespeeld door drie topactrices.”, zo verwelkomt 30CC-programmator Veerle Van Schoelant het project.

Drie onafhankelijke actrices die in dialoog gaan vanuit een verwantschap voor mekaars werk. Ze bundelen hun krachten om een idee dat spontaan vorm kreeg op een zonnig terras uit te werken tot een theaterproductie voor de grote zaal.

In L’étude (nu slaat de chaos toe) ontmoeten drie vrouwen mekaar en wagen ze zich aan een studie over Shakespeare. Naarmate hun studie vordert, vermengen de levens van de drie vrouwen zich steeds meer met de rollen van Shakespeare en omgekeerd.

Wat heeft Frida Kahlo met Shakespeare te maken? Hoe getemd is de feeks in ons? Is Hillary Clinton de nieuwe Lady Macbeth? Kunnen we ons nog herkennen in Ophelia die gek wordt van de liefde en zichzelf verdrinkt in een rivier?

Sien Eggers, Jessa Wildemeersch en Sofie Palmers onderzoeken in deze nieuwe theatervoorstelling de relevantie van Shakespeares vrouwenrollen vandaag. Ze bekijken wat vrouwelijkheid betekent in een samenleving die gedreven wordt door structuren en vaste systemen, waar redeneren primeert en gevoel iets is voor thuis. Waarin oorlogen worden gevoerd en we steeds verder weg geraken van onszelf.

We nodigen u nu al uit om een blik achter de schermen te werpen en deze voorstelling op de voet te volgen. 

Praktisch

Vrij 17/03 – 20.00 uur – 30CC/Schouwburg
Zat 18/03 – 20.00 uur – 30CC/Schouwburg

En nadien op tournee door Vlaanderen.

Credits

L’étude (nu slaat de chaos toe) is een productie van JESSA (les yeux bleus vzw) in samenwerking met Sofie Palmers (vzw palmers&pierlet) in co-productie met 30CC, CC Strombeek, CC Halle, CC Diest. Met de steun van Stad Leuven, Provincie Vlaams-Brabant, VGC Brussel. Met dank aan Het Kaaitheater, GC De Kriekelaar, Residensien, GC de Markten, Compagnie De Koe, Vlaams-Nederlands huis de Buren, Martha!Tentatief en Bronks Jeugdtheater.

Concept Jessa Wildemeersch i.s.m. Sofie Palmers  en Sien Eggers geïnspireerd door William Shakespeare. Tekst en spel Sien Eggers (Eigen Kweek, De Koe, Het Gevolg), Sofie Palmers (Skagen, De Koe, De Helaasheid der dingen) en Jessa Wildemeersch (Het Nieuwstedelijk, the Actors Studio NY, De Kavijaks) Techniek Koen De Saeger Decor Saskia Louwaard Kostuumadvies Kristien Van Passel

Sofie Palmers

Inhoudelijke vragen en interviewaanvragen

Jessa Wildemeersch

Inhoudelijke vragen en interviewaanvragen

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Veerle Vanschoelant

programmator theater, 30CC

Isabelle Vander Stockt

contact i.v.m. perskaarten

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be