Le(u)ve lezen met Boek Lokal

Le(u)ve lezen met Boek Lokal

Op zondag 23 juni viert Leuven Leest de literatuur in al haar facetten met een tweede editie van Boek Lokal. Na een succesvolle editie in Hal 5 vorig jaar vormt M – Museum Leuven deze keer het decor. Je kan er lezen, je boekenkast aanvullen, lezingen meepikken van binnen- en buitenlandse toppers en nog veel meer.

Met de literaire community Leuven Leest brengen 30CC, de Bib Leuven en de Leuvense boekhandels de Leuvense lezers bij elkaar. Dat doen ze online, op leuvenleest.be en in de Facebookgroep ‘Leuven Leest’, maar ook offline met allerlei leuke literaire events in het Leuvense. Het hoogtepunt daarvan is Boek Lokal.
 

Gevarieerd aanbod

M wordt helemaal ondergedompeld in de literatuur, met een gevarieerd programma voor jong en oud. “Het grootste deel van de activiteiten is gratis. Zo is er een boekenkamer met Bent Van Looy, een intieme muzikale voorstelling van Annemarie Peeters, Elise Caluwaerts en Maja Jantar, muziekoptredens van Sophia Ammann en een boekenmarkt waar zowel particulieren als boekhandelaars boeken, strips en literaire tijdschriften verkopen. Het is fantastisch dat we zo’n gevarieerd gratis aanbod kunnen bieden, zodat iedereen kan kennismaken met Leuven Leest en met lezen in het algemeen”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. Ook in het museum zelf hoef je niet op je honger te blijven zitten. Voor de allerkleinsten is er het gezinsparcours UiT met Vlieg. De museumrondleidingen krijgen die dag dan weer een literair tintje dankzij dichter Mustafa Kör.
 

Internationaal hoogtepunt

"Wie in de voormiddag al in het museum is, kan het gesprek met de in New York wonende Mexicaanse schrijfster Valeria Luiselli volgen. Ze wordt door Ruth Joos geïnterviewd over haar laatste roman, ‘Archief van verloren kinderen’, dat het verhaal vertelt van een Mexicaans-Amerikaans gezin dat onderweg is van New York naar grensgebied in Arizona. Het boek vormt een aanklacht tegen het migratiebeleid in de Verenigde Staten en is daarmee actueler dan ooit." aldus programmator Danny Theuwis.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, stad Leuven
Danny Theuwis programmator literatuur, 30CC
Marieke Boone Communicatie, De Bib Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, stad Leuven
Danny Theuwis programmator literatuur, 30CC
Marieke Boone Communicatie, De Bib Leuven
Over 30CC

Leuvense culturele pleisterplek. Een huis vol theater, performance, literatuur, jazz, klassiek, dans, pop&rock, circus en jeugdtheater. Van Artemis tot Zuidpool ...

30CC
Rijschoolstraat 4 bus 0004
3000 Leuven