Le(u)ve lezen met Boek Lokal

Op zondag 23 juni viert Leuven Leest de literatuur in al haar facetten met een tweede editie van Boek Lokal. Na een succesvolle editie in Hal 5 vorig jaar vormt M – Museum Leuven deze keer het decor. Je kan er lezen, je boekenkast aanvullen, lezingen meepikken van binnen- en buitenlandse toppers en nog veel meer.

Met de literaire community Leuven Leest brengen 30CC, de Bib Leuven en de Leuvense boekhandels de Leuvense lezers bij elkaar. Dat doen ze online, op leuvenleest.be en in de Facebookgroep ‘Leuven Leest’, maar ook offline met allerlei leuke literaire events in het Leuvense. Het hoogtepunt daarvan is Boek Lokal.
 

Gevarieerd aanbod

M wordt helemaal ondergedompeld in de literatuur, met een gevarieerd programma voor jong en oud. “Het grootste deel van de activiteiten is gratis. Zo is er een boekenkamer met Bent Van Looy, een intieme muzikale voorstelling van Annemarie Peeters, Elise Caluwaerts en Maja Jantar, muziekoptredens van Sophia Ammann en een boekenmarkt waar zowel particulieren als boekhandelaars boeken, strips en literaire tijdschriften verkopen. Het is fantastisch dat we zo’n gevarieerd gratis aanbod kunnen bieden, zodat iedereen kan kennismaken met Leuven Leest en met lezen in het algemeen”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. Ook in het museum zelf hoef je niet op je honger te blijven zitten. Voor de allerkleinsten is er het gezinsparcours UiT met Vlieg. De museumrondleidingen krijgen die dag dan weer een literair tintje dankzij dichter Mustafa Kör.
 

Internationaal hoogtepunt

"Wie in de voormiddag al in het museum is, kan het gesprek met de in New York wonende Mexicaanse schrijfster Valeria Luiselli volgen. Ze wordt door Ruth Joos geïnterviewd over haar laatste roman, ‘Archief van verloren kinderen’, dat het verhaal vertelt van een Mexicaans-Amerikaans gezin dat onderweg is van New York naar grensgebied in Arizona. Het boek vormt een aanklacht tegen het migratiebeleid in de Verenigde Staten en is daarmee actueler dan ooit." aldus programmator Danny Theuwis.

Valeria Luiselli

JPG - 46 Kb

Cover 'Archief van verloren kinderen' - Valeria Luisella

JPG - 68 Kb

Bart Van Loo (c) Stephan Vanfleteren

JPG - 2.8 Mb

Cover 'De Bourgondiërs' - Bart Van Loo

JPG - 2.2 Mb

Bent Van Looy (c) Miele

JPG - 19 Mb

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Danny Theuwis

programmator literatuur, 30CC

Marieke Boone

Communicatie, De Bib Leuven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be