Leuven beKOORt zoekt koren!

Leuven beKOORt zoekt koren!

gloednieuw korenfestival * zondag 20 september 2020 * gratis

Een stad vol gezang, vol muziek en zangers ... dat is ‘Leuven beKOORt’! Leuvens amateurkoor Kooruwel en cultuurcentrum 30CC organiseren dit gloednieuw en gratis korenfestival op zondag 20 september 2020. Hiervoor gaan ze op zoek naar enthousiaste koren uit Leuven en heel Vlaanderen.

'Leuven beKOORt' zal in totaal zo'n 35 koren – met evenveel stijlen en sferen – presenteren. Het festivalcentrum komt op het Damiaanplein en alle 18 zanglocaties (binnen en buiten) bevinden zich binnen een straal van nog geen kilometer. Drie muzikale promenades langs oude en nieuwe locaties laten ook een verrassend stukje Leuven zien.

Op deze manier ontstaat een ‘festivalterrein’ waar alles klinkt, bruist en leeft, waar zangers en publiek elkaar ontmoeten, waar gegeten en gedronken kan worden en waar alles uiterst 'bekoorlijk' is en klinkt!

Denise Vandevoort (sp.a), schepen van cultuur:
"Met 'Leuven beKOORt' willen we in de eerste plaats een extra impuls en een mooi platform bieden aan de talrijke en uitstekende Leuvense amateurkoren. We maken onze stad immers samen met ons rijke verenigingsleven. Daarnaast is het ook een ideale gelegenheid om ons als bruisende, aantrekkelijke stad te tonen aan Leuvenaars én toeristen. Op deze muzikale wandelingen (her)ontdek je immers een mooi stukje van Leuven."

KOREN GEZOCHT!

De organisatoren zijn volop op zoek naar enthousiaste koren uit Leuven en heel Vlaanderen.
Elk koor zal twee keer kunnen optreden tijdens 'Leuven beKOORt' en alle koren worden ook uitgenodigd om het festival af te sluiten met een gezamenlijk nummer.

Geïnteresseerde koren vinden op www.leuvenbekoort.be alle uitleg en een inschrijvingsformulier. Deadline voor inschrijving is zondag 29 februari 2020.

LEUVEN BEKOORT PRAKTISCH

zondag 20 september 2020, 14.00 - 18.00 uur
festivalcentrum op het Damiaanplein / gratis
volledig programma: zomer 2020
organisatie: Kooruwel & 30CC

PERSCONTACTEN

Denise Vandevoort
Denise Vandevoort schepen van cultuur, stad Leuven

PROGRAMMA:
Annick Dumalin (30CC)
: 016 27 42 51 - annick.dumalin@leuven.be
Bart Vanreusel (Kooruwel): bart.vanreusel@kuleuven.be

Over 30CC

Leuvense culturele pleisterplek. Een huis vol theater, performance, literatuur, jazz, klassiek, dans, pop&rock, circus en jeugdtheater. Van Artemis tot Zuidpool ...

30CC
Rijschoolstraat 4 bus 0004
3000 Leuven