Leuven Jazz 2022 lanceert eerste headliners

Fred Hersch, Immanuel Wilkins, Lakecia Benjamin & NΔBOU

Leuven, 21 december – Na de online editie van vorig jaar zal Leuven Jazz hopelijk opnieuw fysiek plaatsvinden van 11 tot en met 20 maart. Toppianist Fred Hersch, altsaxofonist Immanuel Wilkins, de charismatische saxofoniste Lakecia Benjamin en het Belgisch kwartet NΔBOU van jazztromboniste Nabou Claerhout zijn de eerste headliners van de negende editie. Tickets voor deze concerten zijn te koop vanaf 21 december, 12 uur via www.leuvenjazz.be. Tot 15 januari geniet je bovendien van een zeer voordelige early bird actie!

“Opnieuw liveconcerten tijdens Leuven Jazz, daar kijk ik ontzettend naar uit.” zegt Leuvens cultuurschepen Denise Vandevoort. “Deze eerste namen zijn natuurlijk maar een voorsmaakje van het volledige programma dat eind januari wordt onthuld. Tal van Belgische en internationale artiesten, jazzfilms, huiskamerconcerten en nog zoveel meer zullen zorgen voor tien goed gevulde festivaldagen.”
“Tijdens deze editie van Leuven Jazz plaatsen we de internationaal gerenommeerde pianist Fred Hersch centraal als artist in residence. Daarnaast zetten we ook in op jong geweld met bijvoorbeeld altsaxofonist Immanuel Wilkins en het jonge kwartet NΔBOU.” ​ vult Leuven Jazz programmator van 30CC Danny Theuwis aan.

De eerste namen

Fred Hersch - artist in residence (US)

Za 12 maart 2022 | Fred Hersch Trio | 20 uur | 30CC/Schouwburg | €20 (early bird)
Zo 13 maart 2022 | Fred Hersch ft. Enrico Rava en Bram De Looze | 20 uur | 30CC/Schouwburg | €22 (early bird)

Met zijn 18 nominaties voor de Grammy Awards is Fred Hersch een pianist die vele harten weet te veroveren. Hij laat zich niet leiden door genres. Zijn muziek is ook niet geïnspireerd door namen uit het verleden, maar hij is wel invloedrijk voor pianisten als Brad Mehldau en Ethan Iverson, twee van zijn voormalige studenten. Hersch wordt al decennialang geroemd voor zijn lyrische, melodieuze stijl in solowerk, trio en andere formaties.

Op Leuven Jazz lanceert hij op 12 maart zijn gloednieuwe album ‘Breath by Breath samen met zijn trio en extra strijkers. Op 13 maart toont hij als artist in residence zijn meesterlijke veelzijdigheid in sets met de Italiaanse trompettist Enrico Rava en de Belgische pianist Bram De Looze. Twee niet te missen concerten dus.

Immanuel Wilkins (US)

Do 17 maart 2022 | 20 uur | 30CC/Schouwburg | € 14 (early bird)

Altsaxofonist en componist Immanuel Wilkins brengt met zijn kwartet het gloednieuwe album ‘The 7th Hand’ (Blue Note), de opvolger van zijn bejubelde debuut ‘Omega’ (2020). Deze plaat toont opnieuw Wilkins’ compositorische talent met een zevendelige suite van nieuwe originele stukken, uitgevoerd door zijn kwartet. De muziek zit vol empathie en overtuiging, combineert melodieuze bogen met klaagzangen en heeft steeds een gevoel van ruimte en adem. Het is een verfrissende blend van straight-ahead jazz en vrije impro. Een aanrader!

Double bill: Lakecia Benjamin (US) & NΔBOU (BE)

Vr 18 maart | 20 uur | 30CC/Schouwburg | € 18 (early bird)

Een heerlijke double bill! De charismatische en virtuose saxofoniste Lakecia Benjamin stond op zeer jonge leeftijd al op het podium met jazzgrootheden als Clark Terry, Reggie Workman en Rashied Ali. Later werkte ze ook samen met artiesten van het kaliber Stevie Wonder, Alicia Keys, The Roots, Anita Baker en Macy Gray, maar sinds enkele jaren staat ze op eigen benen. Haar energieke jazzstijl zit vol invloeden uit funk, R&B en soul en ze schuwt ook geen sociale of politieke boodschap. Tijdens Leuven Jazz brengt Benjamin haar meesterlijke album ‘Pursuance: The Coltranes’ (2020), een eerbetoon aan John en Alice Coltrane dat bol staat van de spirituele jazz.

Jazztromboniste en componiste Nabou Claerhout wordt niet alleen in ons land, maar ook internationaal genoemd als “definitely one to watch out for”. Met haar frisse composities en innovatieve sound was ze tijdens de online editie van Leuven Jazz 2021 al te gast in een exclusieve Blind Date met Lynn Cassiers. Ook met haar kwartet NΔBOU dompelt ze de Belgische jazz al enkele jaren onder in een verfrissend klankenbad, dankzij die originele bezetting van trombone, elektrische gitaar, contrabas en drums. In oktober 2021 brachten hun eerste full album ‘You know’ uit. Geen twijfel mogelijk dus dat dit een onvergetelijke double bill wordt waar je absoluut moet bij zijn.

Early bird actie

Van 20 december 2021, 12u tot 15 januari 2022 geniet je van een extra korting van €3 bovenop de voorverkoop!

Leuven Jazz 2022
11 - 20 maart
Info & tickets : www.leuvenjazz.be


Downloads - Beeldmateriaal

Contacten

Danny Theuwis

Danny Theuwis

programma Leuven Jazz, 30CC
Robrecht Penders

Robrecht Penders

communicatie & pers, 30CC
Inge De Pauw

Inge De Pauw

PR & pers, Leuven Jazz

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

[email protected]

www.30cc.be