Leuven Jazz in de huiskamers

zondag 25 maart * 13 gratis concerten * in huiskamers en woonzorgcentra

Het goedgevulde programma van de zesde editie van 'Leuven Jazz' werd zonet nog wat indrukwekkender. Op de slotzondag 25 maart serveert het festival je maar liefst 13 (!) gratis huiskamerconcerten, van vooral Belgische jazzmuzikanten. Het is een buitenkans om in een intieme setting kennis te maken met het genre.

"Al enkele jaren kiest 'Leuven Jazz' heel bewust voor een gevarieerd programma", zo verduidelijkt cultuurschepen Denise Vandevoort. "Naast de internationale headliners op de vertrouwde podia van de 30CC/Schouwburg of Het Depot brengen we ook jazz in cafés, op straat ... en in de huiskamers. Het is een ideale kans om op een intieme, ongedwongen manier kennis te maken met het genre."

Programmator Danny Theuwis (30CC): "Voor deze zesde editie geven we er samen met Appeltuinjazz een serieuze lap op. Op de slotzondag serveren we namelijk 13 gratis concerten in huiskamers en in drie woonzorgcentra. De huiskamers hebben we bovendien zo gekozen dat je meerdere concerten, in diverse jazzstijlen, kan combineren."

De huiskamers zijn gebundeld in drie zones:

Schepen Vandevoort: "En daarnaast kan je ook drie bands ontdekken in evenveel woonzorgcentra: het jonge Hot Club van Brabant speelt in woonzorgcentrum Wijgmaalbroek, Qotob Trio met accordeonist Piet Maris vind je in Wijnveld en in dienstencentrum Ruelenspark brengen Jokke Schreurs en Janos Bruneel een hommage aan Wannes Van de Velde."

GRATIS, MET RESERVATIE
Alle concerten zijn gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Je reserveert dus best tijdig, én voor elk concert dat je wil bijwonen, via www.leuvenjazz.be

NOG MEER GRATIS JAZZ
Er staan nog meer gratis concerten op het festivalprogramma. Zo zijn er de themaconcerten van de studenten en docenten LUCA, de 'Jazz op Zondag'-concerten in STUK Café, de 'Sunday Night Live' in De Libertad of de avant-première van het nieuwe multimediaal project ‘Imagine Raymond’. Ook aan de overige concerten betaal jij je niet blauw, want tickets kosten gemiddeld € 20.

PRAKTISCH 

LEUVEN JAZZ: VAN 16 TOT EN MET 25 MAART 2018
HUISKAMERCONCERTEN: ZONDAG 25 MAART 2018
TICKETS & INFO: WWW.LEUVENJAZZ.BE

PARTNERS

'Leuven Jazz' bundelt de krachten van onder meer 30CC, Het Depot, Appeltuinjazz, Artkom, Cinema ZED, de Bib Leuven, De Blauwe Kater, JazzLabSeries, Jeugdcentrum Vleugel F (Jammin' with Fonske), La Conserve, Libertad, LUCA Jazz, M-Museum Leuven, Muziekmozaïek Folk & Jazz, OPEK, Oratoriënhof, STUK (Jazz op Zondag) en 't Narrenschip.

Het festival geniet de warme steun van Leffe, De Morgen, Deze Week, stad Leuven en de Vlaamse overheid.

LeuvenJazz_programma.pdf

PDF - 2.9 Mb

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Danny Theuwis

coördinatie/programmatie Leuven Jazz

Inge De Pauw

pers & PR Leuven Jazz

Robrecht Penders

communicatie Leuven Jazz

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be