Leuven Jazz lokt 3.000 bezoekers

Leuven Jazz 2024 © mikeverbraeken
Leuven Jazz 2024 © mikeverbraeken

Leuven, 25 maart - Met een gevarieerde slotzondag kwam er gisteren een einde aan Leuven Jazz 2024. Deze light editie koos vooral voor jong en Belgisch talent en lokte daarmee ruim 3.000 bezoekers. Volgend jaar serveert het Leuvense jazzfestival weer een extra large menu, van 13 tot en met 23 maart 2025. ​

"Het was weer jazzy druk in Leuven want zowat alle concerten waren volledig volzet", vertelt cultuurschepen Bert Cornillie. "Met onder meer een stomend clubconcert van BeraadGeslagen, volle foyers voor de combo's van de LUCA jazzopleiding en geboeide huiskamers op de slotzondag bereikte cultuurhuis 30CC bovendien een zeer gevarieerd publiek. Samen met de vele muziekfans kijk ik dan ook vol vertrouwen uit naar de editie van volgend jaar!"

ENKELE HOOGTEPUNTEN

  • De jonge bands Elsiris, YENTL en TB Project zetten de toon op de openingsavond, met de eerste voorronde van de B-Jazz International Contest. Later dit voorjaar weten we wie van hen doorstoot naar de grote finale en zich kan meten met vier internationale jazzbands.
  • BeraadGeslagen dompelde de Schouwburg in een clubsfeer, met het publiek dat samen met het duo uit de bol ging op het podium. Ook de aanstormende talenten Oriana Ikomo en Fred Gata & The Mothership bevestigden die avond hun up-and-coming status.
  • De negen themacombo's van de LUCA jazzopleiding kregen telkens lovende reacties van een volle schouwburgfoyer. Zij brachten onder meer hulde aan jazziconen als Tom Harrell, Yusef Lateef, Bud Powell en Carla Bley.
  • De Jazz X All Style Battle koppelde freestyle dansers aan jazzmuzikanten. Op muziek van de band GlasHelder streden de beste dansers in een 1 vs 1 format. Het finaleduel werd uiteindelijk gewonnen door de verbluffende Tsjechische performer berry.bsoul (Lukáš Bernáth).
  • De slotdag van het festival staat al jaren synoniem met intieme huiskamerconcerten. Ook dit jaar waren de tien huiskamers allemaal volzet en genoot een enthousiast publiek van livessessies van o.a. Adriaan Swerts, Ernst Vranckx Trio, Nele&Daan, Vagos Kwintet en het duo Mathys/Idris.

SAVE THE DATE: EDITIE 25

In 2025 gaat Leuven Jazz weer voor the full monty. De extra-large editie vindt dan opnieuw plaats over heel de stad, van donderdag 13 tot en met zondag 23 maart.
Het volledige programma ontdek je vanaf januari 2025 op www.leuvenjazz.be.


PERSCONTACTEN

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven
Danny Theuwis

Danny Theuwis

programma in concert, literatuur & Leuven Jazz, 30CC

PERSBEELDEN

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be