LEUVEN JAZZ LANCEERT EERSTE NAMEN!

16 - 25 MAART 2018 * LEUVEN * EDITIE 6

Van 16 tot en met 25 maart leeft Leuven weer op een jazzy beat. De zesde editie van 'Leuven Jazz' ontvangt onder meer Mark Guiliana, Zara McFarlane, Digital Mystikz en een unieke triple bill met Sons of Kemet XL. Daarnaast serveert de B-Jazz Contest je de beste internationale jazztalenten. Tickets zijn vanaf vandaag te koop.

DE HEADLINERS

MARK GUILIANA JAZZ QUARTET (+ support)
donderdag 22 maart 2018, 20.00 uur  | @ 30CC/Schouwburg

Drummer-producer Mark Guiliana staat in jazzmiddens onder meer gekend door zijn samenwerkingen met Brad Mehldau en bassist Avishai Cohen, maar zijn naam reikt inmiddels tot ver buiten de scene. Zo werkte hij bijvoorbeeld mee aan 'Blackstar', de allerlaatste plaat van David Bowie. Op 'Jazz Middelheim 2017' liet hij als artist in residence nog horen hoe breed zijn muzikale universum is, van elektronische experimenten tot akoestische jazz. Met zijn Quartet keert hij in maart terug naar ons land voor de exclusieve voorstelling van zijn nieuwste cd 'Jersey'

ZARA McFARLANE + Nubya Garcia + DJ Sofie
vrijdag 23 maart 2018, 20.00 uur | @ Het Depot

De Britse jazzvocaliste Zara McFarlane loste zopas haar derde album 'Arise', waarop ze dieper dan ooit graaft naar haar Jamaicaanse roots. McFarlane laat zich omringen door mooie namen uit de bruisende Londense jazzscene, zoals Binker Golding op tenorsax, Shabaka Hutchings op klarinet en de beminde Moses Boyd op drums én als producer. Ontdek live hun muzikale diversiteit!

Londense saxofoniste Nubya Garcia is een van de drijvende krachten achter de huidige jazz-revival in Engeland. Eerder speelde ze al mee met Congo Natty, Kiko Bun, Polar Bear en Yussef Kamaal. Gilles Peterson is alvast opperfan. DJ Sofie (Sofie Fatouretchi) is een van de oprichters van Boiler Room. Met Stones Throw als referentie mag je een dj-set van jewelste verwachten. 

TRIPLE BILL: ANTOINE PIERRE - LANDER GYSELINCK - MARK SCHILDERS / NASHEET WAITS EQUALITY QUARTET / SONS OF KEMET XL
zaterdag 24 maart 2018, vanaf 19.30 uur | @ 30CC/Schouwburg

Tromgeroffel! Paukenslag! Een triple bill met een glansrol voor drummers!

Part 1: Drie jonge honden in een hommage aan hun grote voorbeeld, Elvin Jones. 50 jaar na Jones' mythische plaat 'The Ultimate' (1968, Blue Note) nodigt Antoine Pierre (Urbex, Taxiwars & Philip Catherine) zijn zielsgenoten Lander Gyselinck (STUFF., Beraadgeslagen & LABtrio) en Mark Schilders ('FABRIK', Gregory Porter, Jesse van Ruller ...) uit om aan de 'slag' te gaan met deze muzikale erfenis.

Part 2: Drummer Nasheet Waits trad in de voetsporen van zijn vader, de legendarische percussionist Frederick Waits. Op vraag van zijn grote held Max Roach maakte hij in zijn beginjaren deel uit van M'Boom, een unieke band die louter bestond uit drummers en percussionisten. Later werd hij de vaste man van het Andrew Hill Quartet, stichtte The Bandwagon samen met pianist Jason Moran en speelde in het kwartet van Charles Lloyd. Op Leuven Jazz staat hij met zijn eigen Equality Quartet.

Part 3: Sons Of Kemet, de funky jazzband van saxofonist Shabaka Hutchings, behoort tot het kruim van de hedendaagse Londense jazz scene. Speciaal voor Leuven Jazz drijven ze hun groove nog extra op: in een unieke XL-bezetting krijg je maar liefst vier drummers live on stage! Deze exclusieve set gaat gensters geven!

LAAT OPEN FT. DIGITAL MYSTIKZ, LEFTO & ALIA
zaterdag 24 maart 2018, 23.00 uur | @ Het Depot

Britse dubstepgroep Digital Mystikz bestaat uit Coki (Dean Harris) en Mala (Mark Lawrence). John Peel was grote fan en hun tweemaandelijkse DMZ-avonden behoren tot de invloedrijkste clubnights in Londen. Kortom: twee notabele figuren uit het dubstepmilieu in ons midden. Let’s meditate on bass weight.

LeFtO wordt wereldwijd op handen gedragen als een eclectische en toonaangevende dj. Van Japan over Puerto Rico tot de VS: overal is men wild van zijn avontuurlijke sets vol hiphop, boogie, brazil, soul, elektronica en bossa nova, maar ook Afrikaanse en Oosterse invloeden. Een rollercoaster-rit vol dope beats, kick-ass vibes, underground klassiekers en het frisse geluid van morgen.

AliA is het alias van Alyah Rivière. Vanuit haar voorliefde voor jazz, funk, soul en hiphop voorziet zij menig dansbeen van verrassende vibes en beats. Ze maakt deel uit van Kaalkøllectiv en schopte het in 2016 tot finaliste van de provinciale dj-contest '45Toeren'. 

B-JAZZ CONTEST 
vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2018, 20.00 uur @ OPEK

Ook de 'B-Jazz International Contest' blijft een prominent onderdeel van 'Leuven Jazz'. De gerenommeerde wedstrijd voor jonge muzikanten/bands gaat in twee finale-avonden op zoek naar een opvolger voor het Spaanse Daahoud Salim Quintet. Elke finale-avond wordt ook afgesloten met een 'Late Night Jam'.
Meer dan 100 groepen uit 19 landen schreven zich in voor deze editie. Tijdens de finale-avonden kan je zes finalisten aan het werk zien, waaronder Malstrom (winnaar 'Getxo Jazz 2017') en Donder (winnaar 'STORM! Contest 2017'). Een internationale vakjury beoordeelt alle finalisten en deelt op zondag de prijzen uit in 30CC/Schouwburg. 

MEER OP KOMST

Het volledige programma van 'Leuven Jazz' wordt eind januari onthuld.
Cultuurschepen Denise Vandevoort: "Leuven Jazz dompelt je beslist helemaal onder in de jazz. Naast een stevige concertaffiche serveren de Leuvense jazzpartners onder meer ook films, expo, literatuur en een jazzquiz."

PRAKTISCH 

LEUVEN JAZZ
VRIJDAG 16 > ZONDAG 25 MAART 2018
VOLLEDIG PROGRAMMA: vanaf 29 januari 2018
WWW.LEUVENJAZZ.BE

PARTNERS

'Leuven Jazz' bundelt de krachten van onder meer 30CC, Het Depot, Appeltuinjazz, Cinema ZED, De Bib Leuven, Jeugdcentrum Vleugel F (Jammin' with Fonske), Libertad, LUCA Jazz, Muziekmozaïek Folk & Jazz, Oratoriënhof en STUK (Jazz op Zondag).

Het festival geniet de warme steun van Stella Artois, De Morgen, Deze Week en stad Leuven.

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Danny Theuwis

coördinatie/programmatie Leuven Jazz

Joris Vaes

coördinatie/programmatie Leuven Jazz

Inge De Pauw

pers & PR Leuven Jazz

Robrecht Penders

communicatie Leuven Jazz

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be