Melvius! opent seizoen 30CC

Melvius! opent seizoen 30CC

nomadisch theaterproject van Ballet Dommage

Ramp, oh ramp! Drie dagen lang dwaalt het avontuurlijk theatergezelschap Ballet Dommage door de straten van Leuven. Een volgestapelde parade doolt rond de Grote Markt en het Sluispark, een bode scandeert de hoop en een veertienkoppig koor bezingt genade in jouw voortuin. Kommer en kwel - gratis en voor niets!

Op dinsdag 3 september trapt Ballet Dommage het seizoen van 30CC op gang met een fietsoptocht en interventies in de stad. Het theatergezelschap van Katrien Valckenaers en Maxim Storms vertelt de legende van een onbestemde rampspoed. Met hun volgepakte fietsen verbazen ze voorbijgangers en creëren ze een nieuwe stadsmythe in de straten. 

De optocht eindigt op de Grote Markt waar de acteurs korte interventies spelen. Een bode scandeert het evacuatieplan, dorpsfiguren verspreiden geruchten, een absurd volkslied klinkt luidkeels door de straten. "Wat is er toch aan de hand?"

Op 4 en 5 september volgen de gratis voorstellingen in het Sluispark. De plaatsen zijn beperkt tot 200 personen, dus wees op tijd. Toegang vanaf 18.45 uur. 

WAGENSPEL VAN HAGELAND TOT LIMBURG

'Melvius!' is een nomadisch theaterproject waarbij Ballet Dommage langs verschillende steden en dorpen trekt met overladen fietsen. Geïnspireerd door het middeleeuwse wagenspel touren ze rond zonder naar huis te keren.

Na Leuven gaat de tocht via Aarschot, Scherpenheuvel, Diest, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Hasselt tot in Genk. Op iedere stopplaats verrassen ze de bewoners drie dagen lang met kleine interventies en een catastrofaal spektakel.

IN LEUVEN - PRAKTISCH

  • dinsdag 3 september, 15.30 uur: fietsoptocht + interventies rond de Grote Markt
  • woendag 4 en donderdag 5 september, 19.30 uur: gratis voorstelling in Sluispark
    welkom vanaf 18.45 uur > enkel toegang via Mechelsestraat, tegenover Klaverpark

CREDITS

concept Katrien Valckenaers en Maxim Storms met Greet Jacobs, Wanda Eyckerman, Katrien Valckenaers en Maxim Storms veertienkoppig koor inwoners van Leuven, Aarschot, Diest, Scherpenheuvel, Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Genk decor en installatie Tim Vanhentenryk kostuum Rosa Schützendorf eindregie Lisa Verbelen muziek Gerrit Valckenaers film Wietse Palmans productie Jana Debruyne en Sandra Diris zakelijke leiding Ruth Mariën en Hanne Doms coproductie 30CC en C-TAKT in samenwerking met CC Het Gasthuis Aarschot, CC Diest, CC De Egger Scherpenheuvel, CC Muze Heusden-Zolder, CC Casino Houthalen-Helchteren en CCHa met steun van de Vlaamse Overheid foto's Tom Herbots


INFOMAP Ballet Dommage-Melvius.pdf 697 KB

TRAILER

PERSBEELDEN


PERSCONTACTEN

Denise Vandevoort
Denise Vandevoort schepen van cultuur, stad Leuven

BALLET DOMMAGE
Jana Debruyne: 0498 52 98 87 - jana.debruyne@gmail.com

PROGRAMMA & PRODUCTIE 30CC
Veerle Van Schoelant: 016 311 130 - 0478 84 36 16 - veerle.vanschoelant@leuven.be
Sanne Clerinx: 016 311 138 - 0499 67 06 31- sanne.clerinx@leuven.be

PERS 30CC
Robrecht Penders: 016 311 128 - 0479 79 35 04 - robrecht.penders@leuven.be

Over 30CC

Leuvense culturele pleisterplek. Een huis vol theater, performance, literatuur, jazz, klassiek, dans, pop&rock, circus en jeugdtheater. Van Artemis tot Zuidpool ...

30CC
Rijschoolstraat 4 bus 0004
3000 Leuven