Nog één week genieten van Zomer van Sint-Pieter!

tot en met vrijdag 31 augustus * nu al recordopkomst

De zomervakantie mag dan stilaan ten einde lopen, 30CC verwent je nog tot de allerlaatste dag met de lunchconcerten van 'Zomer van Sint-Pieter'. De slotweek brengt onder meer topwerken van Bach en Telemann én een hommage aan Josephine Baker. De voorbije concerten lokten reeds 6.959 bezoekers, waarmee het festival nu al absolute recordcijfers noteert.

Met tientallen topuitvoerders uit binnen- en buitenland zorgde 30CC de voorbije acht weken voor heerlijke lunchconcerten. In totaal tekenden al 6.959 muziekliefhebbers, van Leuven en ver daarbuiten, present. Het festival beleeft daarmee een absolute recordeditie en zal voor het eerst flirten met de kaap van 8.000 bezoekers.

Schepen van cultuur Denise Vandevoort weet waarom: "Of er nu een hittegolf heerst, of eerder herfstig weer, 'Zomer van Sint-Pieter' is gewoon een ijzersterke formule. Klassieke pareltjes, uitgevoerd door straffe muzikanten, in een gebald concert ... die momenten van 'klein geluk' smaken altijd! Zo was ikzelf deze week nog zwaar onder de indruk van Quatuor Alfama met een programma dat Brel, Mozart en Dalida wist te combineren."

Muziekprogrammator Annick Dumalin: "Met een gemiddelde opkomst van 230 muziekliefhebbers per concert zijn we uiteraard zeer tevreden. Maar het is ook erg aangenaam om vast te stellen dat het publiek de variatie in het programma weet te waarderen. Naast gekende meesterwerken kunnen ook jonge artiesten of eerder onbekende stukken op heel wat belangstelling rekenen."

GEVARIEERDE SLOTWEEK

Ook tijdens de slotweek zorgt het festival opnieuw voor die mooie variatie, met een overduidelijk barokaccent:

  • Op dinsdag brengen de Franse sopraan Magali Léger en het Ensemble Contraste de legendarische Josephine Baker weer tot leven. Voor 'Paris mon amour' grijpen ze onder meer terug naar haar onvergetelijke Olympia-concert uit 1968. (meer info)
  • Woensdag neemt Los Temperamentos, met sopraan Swantje Tams Freier, je mee naar Latijns-Amerika. Hun origineel programma vermengt inheemse culturen met barokmuziek van onder meer Falconieri, Valente en Merula. (meer info)
  • Absolute publiekslieveling Johann Sebastian Bach mag uiteraard ook niet ontbreken. BachPlus en dirigent Bart Naessens zorgen op donderdag voor een sprankelende uitvoering van de 'Missa Brevis, BWV 234'. (meer info)
  • Op vrijdag sluit Les Esprits Animaux deze 17de editie af met een hulde aan Georg Philipp Telemann, die andere Duitse grootmeester uit de barok. Ze laten je kennismaken met kwartetten uit Dresden die recent aan hem zijn toegeschreven. (meer info)

Muziekliefhebbers hebben dus nog exact een week om dat zomergevoel even te verlengen!

PRAKTISCH

  • telkens om 12.15 uur
  • duur: 40 minuten
  • in 30CC/Schouwburg, Bondgenotenlaan 21
  • ticket: 6 euro (-12 gratis) - enkel ter plaatse te koop.

MEER INFO: www.30CC.be/nl/zomer

brochure Zomer van Sint-Pieter

PDF - 5.3 Mb

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Annick Dumalin

30CC/programma klassieke muziek, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be