Online seniorenbal

30CC brengt dansfeesten van de schouwburg naar de Leuvense woonkamer

De Leuvense schouwburg blijft dicht door de coronamaatregelen, maar dat betekent niet dat de cultuurliefhebber moet stilzitten. Letterlijk zelfs, want 30CC, het cultuurcentrum van de Stad Leuven, brengt twee dansfeesten die normaal in de schouwburg zouden plaatsvinden, naar de living van alle Leuvenaars.

Dinsdagnamiddag 9 juni draait DJ Eddy plaatjes voor het online seniorenbal. Voor een keer komen de meezingers en verzoeknummers dus niet vanuit de foyer van de schouwburg, maar coronaproof vanuit zijn studio. Of het nu vanuit hun woonkamer is, of vanuit een Leuvens woonzorgcentrum, senioren kunnen volgen via de Facebook-pagina van 30CC en plaatjes aanvragen.

“We hebben dit enkele weken geleden getest en de Leuvense senioren blijken echt wel mee met de sociale media”, zegt schepen van cultuur en senioren Denise Vandevoort. “Op deze manier kunnen we hen toch nog bij elkaar brengen, op veilige afstand.”
Dj Eddy in zijn studio
Dj Eddy in zijn studio

 

En er wordt nog meer gedanst! Op zondag 7 juni zou Open Schouwburg rondleidingen bieden achter de schermen van de 152 jaar oude schouwburg en een initiatie salsa in de foyer. Ook hiervoor redt technologie de meubelen: een spectaculaire dronevlucht vervangt de rondleiding en Carl en Jessica van Leuven Salsa zetten beginnende salsadansers op weg met een videoles die wordt opgenomen in de foyer.


Praktisch


PERSCONTACTEN

Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be