Ontmoet Paolo Cognetti en Felix van Groeningen

De auteur en de regisseur van ‘De Acht Bergen’

Leuven, 5 december - Volgende week verschijnt de film 'De Acht Bergen' eindelijk in de Vlaamse bioscopen. Voor deze langverwachte lancering organiseert Leuvens cultuurhuis 30CC, samen met Cinema ZED en Dante Leuven, een exclusief drieluik om je helemaal onder te dompelen in deze bijzondere wereld. Op maandag 12 december nodigen ze auteur Paolo Cognetti en regisseur Felix van Groeningen uit voor een boeiend gesprek.

Het gebeurt niet elke dag dat een boek van een Italiaanse auteur verfilmd wordt door Vlaamse regisseurs. Als het dan ook nog om een geliefde internationale bestseller gaat, ligt de lat nog hoger. Met 'De Acht Bergen' slaagden regisseurs Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch glorieus in hun opzet en sleepten de Juryprijs van het Filmfestival van Cannes in de wacht. 

'De Acht Bergenis het verhaal van Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en een uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

De roman 'Le Otto Montagne' (2016) betekende de definitieve doorbraak voor de Italiaanse schrijver en documentairemaker Paolo Cognetti. Alleen al in Nederland en Vlaanderen werden er meer dan 250.000 exemplaren verkocht. De rechten werden verkocht aan veertig landen en het boek werd onder andere bekroond met de prestigieuze Premio Strega en de Prix Médicis étranger.

Voor hun film ontvingen de regisseurs Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch de Prix du Jury op het recentste Filmfestival van Cannes. Intussen wordt de film ook bedolven onder sterrenrecensies uit binnen- en buitenland. Van Groeningen is onder meer bekend van 'The Broken Circle Breakdown' (Oscarnominatie beste buitenlandse film) en hij verfilmde eerder ook al de boeken 'De helaasheid der dingen' (Dimitri Verhulst) en 'Beautiful Boy' (David Sheff).

30CC brengt Cognetti en van Groeningen nu samen voor een exclusief afterworkgesprek.

PRAKTISCH

  • maandag 12 december, 16.30 uur
  • 30CC/Schouwburg, Bondgenotenlaan 21, Leuven
  • interview door filmjournalist Lieven Trio (De Morgen en Klara)
  • gesprek in het Frans
  • ticket € 10

Na afloop zijn er gesigneerde filmedities van het boek te koop.

met de steun van productiehuis Menuetto, RUFUS, Kinepolis Film Distribution en La Dante di Lovanio

DE FILM & DE MUZIEK

Op woensdag 14 december gaat De Acht Bergen in release in Cinema ZED, in aanwezigheid van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch.

Op zaterdag 17 december nodigt 30CC ook Daniel Norgren uit. De Zweedse singer-songwriter, die de soundtrack van De Acht Bergen verzorgde, speelt dan een soloconcert in 30CC/Schouwburg. Rep je voor de allerlaatste tickets!


PERSCONTACTEN

Danny Theuwis

Danny Theuwis

programma in concert, literatuur & Leuven Jazz, 30CC

PERSFOTO'S

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be