Passie van de Stemmen, CIRKL en ReuzeLeuvenstoet worden geannuleerd

Het Leuvense stadsbestuur heeft gisteren beslist om alle publieke evenementen op te schorten tot en met 30 april. In samenspraak met cultuurcentrum 30CC en de Leuvense Erfgoedcel worden ook de festivals Passie van de Stemmen (2-12 mei) en CIRKL (15-17 mei), evenals de ReuzeLeuvenstoet (16 mei), geannuleerd. De getroffen festivals keren voorjaar 2021 terug op de Leuvense festivalkalender.

Denise Vandevoort, schepen van cultuur stad Leuven:
"We blijven als stadsbestuur kiezen voor duidelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op dit ogenblik gelden de federale maatregelen tot en met 5 april. Bij veel organisatoren van evenementen na die datum heerst er grote onzekerheid of hun evenement kan doorgaan. In de huidige omstandigheden is het zo goed als onmogelijk om deze evenementen correct voor te bereiden. We verkiezen de weg van de duidelijkheid en hebben daarom beslist om tot eind april alles op te schorten."

Koen Adams, algemeen coördinator 30CC:
"In overleg met het stadsbestuur, onze inrichtende overheid, hebben we beslist om ook onze festivals 'Passie van de Stemmen' en 'CIRKL' te annuleren. De beschikbaarheid van vele, vooral internationale, artiesten is hoogst onzeker en ook bij de praktische organisatie blijven er gewoon te veel vraagtekens staan.
Het polyfoniefestival 'Passie van de Stemmen' verhuist naar voorjaar 2021. Van 29 april tot en met 9 mei 2021 beleef je dan een extra-large editie, want aangevuld met enkele bijkomende concerten. De verkochte tickets blijven ook geldig voor de nieuwe concertdata.
Ook circusfestival 'CIRKL' keert in mei 2021 terug. Een deel van de huidige editie zal je wellicht al kunnen bewonderen in het najaarsprogramma van 30CC. Daarbij komt het accent vooral op jonge circusmakers, onderzoek en experiment. "

Thomas Cardyn, coördinator ReuzeLeuven vzw:
“Samen met het stadsbestuur kiezen we ervoor om ook de reuzenstoet niet te laten doorgaan. In de stoet lopen verschillende nationale en internationale reuzengroepen mee en net als wij verkeren zij in onzekerheid hoe de situatie zal evolueren. Ook de samenwerking met CIRKL is een absolute meerwaarde die we graag volgend jaar verderzetten, in gezondere omstandigheden. De geplande driejaarlijkse ReuzeLeuven gaat echter niet helemaal onopgemerkt voorbij. Dit jaar al lanceren we een Reuzebier samen met brouwerij Luvanium. Een jaar van promotie in de vorm van een lekker bier, dat kan alvast tellen voor ReuzeLeuven volgend jaar!”

Koen Adams, 30CC
"Voor onze geannuleerde zaalproducties tot en met 30 april bekijken we per activiteit welke oplossing er geboden kan worden: een terugbetaling van de tickets of een verplaatsing van het evenement. Iedere tickethouder zal hierover persoonlijk geïnformeerd worden en hoeft zelf geen actie te ondernemen."

De organisatoren blijven ook steeds in nauw contact met het Leuvense stadsbestuur en de hogere overheden. Indien de periode verlengd wordt, zal dit ook tijdig aan de betrokken toeschouwers gemeld worden.

 

PERSCONTACTEN

Denise Vandevoort
schepen van cultuur stad Leuven
T: 016 27 41 31
E: denise.vandevoort@leuven.be

Koen Adams
algemeen coördinator 30CC
T: 016 27 42 61 - 0475 77 55 61
E: koen.adams@leuven.be

Thomas Cardyn
coördinator Reuzeleuven vzw
T: 0484 99 29 29
E: thomas.cardyn@telenet.be

Meer info over het coronavirus en de maatregelen van Stad Leuven.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be