PERS JE EIGEN SCHOUWBURGMUNT

150 jaar Schouwburg * Unieke herinneringsmunt * Magazine en documentaire in de maak

Dat de Leuvense Schouwburg dit jaar zijn 150ste verjaardag viert, is al ruim bekend. Voor het feestweekend van 23 en 24 september kreeg het theatergebouw eind juni al vier reusachtige palmbomen, het begin van een mediterrane tuin. Vanaf vandaag kan je zelf ook een unieke munt persen als persoonlijk aandenken aan deze bijzondere verjaardag.

De muntpers werd vanmiddag geplaatst en kon al meteen rekenen op heel wat belangstelling. Het toestel blijft alvast beschikbaar tot eind oktober, dus ruim na het feestweekend.

Schepen Denise Vandevoort: "Met de schouwburgmunt bieden we de Leuvenaars en alle voorbijgangers een eerste, speels aandenken aan de verjaardag van dit prachtige gebouw. Maar er is nog veel meer op komst! In de aanloop naar het feestweekend zal 30CC ook een gratis magazine en een documentaire film - in samenwerking met Erfgoedcel Leuven en Fonk vzw - lanceren. Daarmee zullen we zowel terugblikken op de rijke en bijzondere geschiedenis als een mogelijke toekomst schetsen." 

HET FEESTWEEKEND

Tijdens het feestweekend ben je 24 uur non-stop welkom op een groots en gratis volksfeest. 30CC serveert niet minder dan 96 (!) verschillende balkonscènes, een bal populaire op de scène, een familiezondag, een gloednieuwe expo, rondleidingen achter de schermen, een pop-up groene tuin met foodtrucks op de Bondgenotenlaan ... en nog veel meer.

Het gedetailleerde programmarooster wordt 15 september voorgesteld, maar noteer in je agenda alvast “het verjaardagsfeest van het jaar” van zaterdag 23 september (16.00 uur) tot zondag 24 september (16.00 uur).

Contacteer ons
Veerle Vanschoelant coördinator feestprogramma, 30CC
Over 30CC

Leuvense culturele pleisterplek. Een huis vol theater, performance, literatuur, jazz, klassiek, dans, pop&rock, circus en jeugdtheater. Van Artemis tot Zuidpool ...

30CC
Rijschoolstraat 4 bus 0004
3000 Leuven