Proef de Leuven Jazz praline

Some jazz to rock my soul * unieke creatie * Bittersweet chocolatier

De zesde editie van 'Leuven Jazz' start komende vrijdag en brengt wereldsterren, Belgische toptalenten en vele gratis concerten naar de Dijlestad. Als kersverse en smakelijke aanvulling op die gevarieerde tiendaagse lanceert het festival vandaag de gloednieuwe Leuven Jazz praline, een creatie van Leuvens chocolatier Bittersweet!

"Met onze artistieke keuzes, de ruimte voor jonge jazztalenten, de samenwerking tussen talrijke partners en de vaak originele locaties geven we 'Leuven Jazz' al een ander cachet dan andere jazzfestivals", zo geeft cultuurschepen Denise Vandevoort aan. "Maar we wilden graag nog een stapje verder gaan en het creatieve, smaakvolle karakter van onze stad extra in de verf zetten. En zeg nu zelf, hoe kan je dat beter doen dan met een unieke jazzpraline van de Leuvense chocolatiers van Bittersweet?!"

Chocolatier Bram Jaenen van Bittersweet: "We waren meteen charmeerd en geprikkeld door de vraag van cultuurcentrum 30CC om samen te werken rond 'Leuven Jazz'. Voor de smaak hebben we ons uiteraard laten inspireren door het knetterende festivalprogramma vol drummers en ook de look van de praline is helemaal afgestemd op de visual van het festival. De praline kreeg de toepasselijke naam 'Some jazz to rock my soul' en combineert een klassieke smaak met een leuke, hedendaagse twist. Ik kan alvast verklapen dat ze heel wat noten op haar zang heeft ..."

PROGRAMMA

Uiteraard draait het festival nog steeds om jazz in al zijn vormen. Met headliners als Mark Guiliana, Melanie De Biasio, Philip Catherine, Zara McFarlane en Sons of Kemet XL, maar ook met ruimte voor veel jong, Belgisch talent en uitstapjes naar expo, spoken word of film.
Met meer dan 50 activiteiten, verspreid over 26 locaties, zal de jazz overal in Leuven voelbaar zijn. Je ontdekt het hele programma op www.leuvenjazz.be

PRAKTISCH 

SOME JAZZ TO ROCK MY SOUL PRALINE
te koop bij Bittersweet, Bondgenotenlaan 108, 3000 Leuven
openingsuren: dinsdag - zaterdag, 10 - 18 uur
www.bittersweet.be

LEUVEN JAZZ
van vrijdag 16 tot en met zondag 25 maart
tickets & info: www.leuvenjazz.be

LeuvenJazz_programma.pdf

PDF - 2.9 Mb

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Bram Jaenen

chocolatier/zaakvoerder, Bittersweet

Robrecht Penders

communicatie Leuven Jazz

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be