Publiek vindt vlot de weg terug naar 30CC

Het Leuvense cultuurcentrum 30CC startte vanmorgen om 10.00 uur de ticketverkoop voor het seizoen 2021-2022. De belangstelling was groot want op de eerste dag van de ticketverkoop gingen reeds 23.500 tickets over de toonbank.

“Het doet deugd om te zien dat niet alleen de artiesten en het team van ons cultuurcentrum staan te trappelen om er terug in te vliegen. Ook het publiek heeft duidelijk opnieuw goesting om samen cultuur te beleven. Om 16.00 uur telden we 23.500 verkochte tickets”, vertelt de opgetogen Leuvens schepen van cultuur Denise Vandevoort.

Om 10.00 uur stonden er zo’n 2000 mensen in de virtuele wachtrij klaar om tickets te kopen. Dankzij het performante ticketsysteem was om 11.00 uur de hele wachtrij al afgewerkt en konden de cultuurfans die dan inlogden instant tickets kopen. 95% van het publiek kocht online tickets. Doordat de ticketploeg permanent zowel telefonisch als via social media bereikbaar was, kon iedereen vlot tickets kopen. ​
Ook aan de ticketbalie in Tweebronnen konden cultuurliefhebbers terecht voor hun tickets. Om 7.00 ’s ochtends stonden de eerste ticketkopers al klaar met hun verlanglijstje in de hand.

"Het programma van dit cultuurseizoen is uitzonderlijk goed gevuld. 30CC biedt samen met de partners meer dan 400 voorstellingen aan", zegt schepen Vandevoort. "Dat is ook goed nieuws voor diegene die vandaag nog geen tickets kochten: ondanks de sterke start is er nog heel veel moois beschikbaar voor het publiek."

COVID SAFE TICKET

“We zijn erg blij dat we in dit nieuwe seizoen opnieuw op volle capaciteit kunnen starten", zegt Veerle Van Schoelant van 30CC. “Ons cultuurhuis respecteert daarbij zoals steeds alle geldende coronamaatregelen.”

Dat betekent onder meer dat 30CC in september werkt met het Covid Safe Ticket (CST) in de Schouwburg en de Minnepoort. Voor de voorstellingen die plaatsvinden in het Wagehuys of in openlucht is een CST niet nodig omdat die onder de maximumcapaciteit blijven. Vanaf oktober is een CST ook niet meer nodig in de Schouwburg en de Minnepoort.

 

TRENDS IN DE TICKETVERKOOP

  • Humor scoort bij het publiek. De voorstellingen van Wim Helsen en Bart Cannaerts waren bij de eerste uitverkochte voorstellingen.
  • De vaste waarden in het klassieke muziekprogramma zoals het Kerstconcert en het Nieuwjaarsconcert konden als vanouds rekenen op een trouwe aanhang.
  • De familievoorstelling Piede de Poule van Studio Orka was als allereeste uitverkocht.

 

Ontdek het volledige programma van 30CC op www.30CC.be


PERSBEELDEN

 

 

 

CONTACT

Veerle Van Schoelant

Veerle Van Schoelant

artistieke leiding, 30CC
Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be